Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hermannová se Štochlovou nevyužily v Agádíru devět mečbolů. Druhý zápas už zvládly

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová nevyužily v úvodním utkání turnaje Pro Tour kategorie Challenge v Agádíru devět mečbolů a s Litevkami Monikou Paulikieneovou a Erikou Kliokmanaitéovou prohrály 21:14, 11:21, 22:24. V druhém zápase Češky porazily ve třech setech italskou dvojici Margherita Bianchinová, Claudia Scampoliová a v Maroku pokračují.

Do vyřazovacích bojů postoupili také Jakub Šépka s Tomášem Semerádem. Nejprve podlehli 16:21 a 19:21 Australanům Christopheru McHughovi s Paulem Burnettem, v utkání o setrvání na turnaji ale zdolali po dvou vyrovnaných setech 23:21, 24:22 švýcarský pár Leo Dillier, Adrian Heidrich.

V prvním duelu Hermannová se Štochlovou, jež se na písek vrátila minulý týden po zdravotní pauze, bez problémů vyhrály první set a lépe vstoupily i do druhé sady. Od stavu 8:8 ale dominovaly Litevky a vyrovnaly.

V tie-breaku jedenácté nasazené Češky, které na předchozím turnaji stejné kategorie v Espinhu obsadily deváté místo, vedly až čtyřbodovým rozdílem a za stavu 14:11 měly první tři mečboly. Nedokázaly ale proměnit ani jeden z nich stejně jako pak dalších šest, naopak Litevky využily čtvrtý.

V tie-breaku se rozhodoval i druhý duel českých volejbalistek. Ty tentokrát rozhodující set zvládly suverénně a zvítězily 25:23, 16:21 a 15:5. Italky Bianchiniovou a Scapoliovou porazily letos podruhé, v květnu je přehrály na cestě za pátým místem v Kusadasi.

První zápas prohráli Jakub Šépka s Tomášem Semerádem, kteří ve dvou setech podlehli Australanům Christopheru McHughovi s Paulem Burnettem. Druhý duel rozehrají v 18:40.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Agádíru:

Muži:

Skupina D:

McHugh, Burnett (9-Austr.) - Šépka, Semerád (16-ČR) 2:0 (16, 19),

18:40 Šépka, Semerád - Dillier, Heidrich (21-Švýc.).

Ženy:

Skupina B:

Paulikieneová, Erika (14-Lit.) - Hermannová, Štochlová (11-ČR) 2:1 (-14, 11, 22), Hermannová, Štochlová - Scampoliová, Bianchinová (2-It.) 2:1 (23, -15, 5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články