Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České volejbalové dvojice na písku v Espinhu končí bez čtvrtfinále

Oba české beachvolejbalové páry na turnaji Pro Tour kategorie Challenge v Espinhu nedokázaly postoupit do čtvrtfinále a končí na děleném devátém místě. Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou, jež se na písek vrátila po zdravotní pauze, nenavázaly na dvě výhry ze základní skupiny. Do dalšího kola play-off se neprobojovali ani Václav Berčík a Matyáš Džavoronok.

Plážové volejbalistky Marie Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Štochlová naposledy hrála světový turnaj před měsícem a půl, pak léčila břišní sval a musela kvůli tomu oželet mistrovství světa v Římě. V portugalském Espinhu vyhrály s Hermannovou ve skupině oba zápasy, ale v play-off nestačily na Američanky Corinne Quiggleovou se Sarah Schermerhornovou. Český pár prohrál těsně 19:21 a 20:22.

Hermannová zhodnotila turnaj po nucené přestávce pozitivně, i když poslední zápas se Češkám nepovedl, nedařilo se jim v obraně. "Zvlášť potom, co jsme po Maruščině zranění nehrály asi šest týdnů proti světovým týmům. V základní fázi jsme porazily vysoce nasazené Němky, tohle vítězství i proti Francouzkám nám dodalo sebevědomí a hodilo nás to zpátky do toho, že máme na to i po takové pauze bojovat i s těmi nejlepšími," řekla v nahrávce pro média.

Berčík s Džavoronokem včetně kvalifikace nasbírali tři vítězství, než podlehli Rakušanům Julianu Hörlovi s Alexanderem Horstem 0:2 a v osmifinále i devátému nasazenému páru Piotr Kantor, Maciej Rudol po bitvě 13:15 ve třetím setu. Kantor léta tvořil špičkový světový pár s Bartoszem Losiakem, s Rudolem hraje první sezonu.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Espinhu (Portugalsko):

Muži:

Skupina E: Hörl, Horst (8-Rak.) - Berčík, M. Džavoronok (20-ČR) 2:0 (14, 12).

Play off - 1. kolo: Kantor, Rudol (9-Pol.) - Berčík, M. Džavoronok 2:1 (-16, 15, 13).

Ženy:

Play off - 1. kolo: Quiggleová, Schermerhornová (13-USA) - Hermannová, Štochlová (11-ČR) 2:0 (19, 20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články