Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Kordisté vezou z Káhiry desáté místo. Světový titul obhájila Francie

Čeští kordisté obsadili na mistrovství světa v Káhiře desáté místo v soutěži družstev a vrátili se do první desítky, na niž na posledních dvou šampionátech nedosáhli. Před třemi lety v Budapešti byli až osmnáctí. Titul z maďarské metropole obhájili Francouzi v čele se šampionem z individuální soutěže Romainem Cannonem po finálovém vítězství nad Itálií 45:42.

Kordista Jiří Beran
zdroj: AP autor: Tibor Illyes

Český tým v sestavě Jiří Beran, Jakub Jurka, Roman Rubeš a Michal Čupr porazil Írán a Izrael, ale v osmifinále ho zastavili švýcarští mistři světa z roku 2018. Ve skupině o 9.-16. místo Češi zvítězili nad Kolumbijci i Němci a v duelu o konečné umístění podlehli Venezuelanům s olympijským šampionem z Londýna 2012 Rubénem Limardem 37:45. Na startu bylo 44 družstev.

Kordistky ve složení Michala Pěchovová, Veronika Bieleszová a Kateřina Saligerová skončily mezi 33 týmy čtrnácté s bilancí 2-3. Pro fleretisty s nejlepším českým šermířem současnosti Alexanderem Choupenitchem skončil turnaj hned po úvodní jasné porážce s Maďary a v sestavě s Markem Totuškem a Janem Krejčíkem obsadili mezi 33 družstvy dvacátou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články