Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jurka dopadl jako Choupenitch, jen jedna výhra ho dělila na ME od medaile

Kordistu Jakuba Jurku potkal na šermířském mistrovství Evropy podobný osud jako fleretistu Alexandera Choupenitche. Českého olympionika dělila v Antalyi od medaile jediná výhra a po porážce ve čtvrtfinále skončil pátý. Do vyřazovacích bojů v Turecku prošli z kvalifikace i další tři reprezentanti včetně obhájce bronzu Jiřího Berana, ale nikdo z nich nepotvrdil hned v prvním kole roli papírového favorita.

Jakub Jurka
zdroj: Facebook.com/JakubJurka

Jurka, který na začátku týdne oslavil 23. narozeniny, nejprve v kvalifikační skupině vyhrál pět ze šesti soubojů a v prvním kole play-off porazil Jonathana Svenssona ze Švédska (15:11). V dalších dvou kolech si poradil s přemožiteli reprezentačních kolegů Juanem Pedrem Romerem ze Španělska (15:9) a Polákem Maciejem Bielecem (15:10).

Nad síly bývalé juniorské světové jedničky a nynějšího 36. kordisty světového žebříčku byl Švýcar Max Heinzer (16. v pořadí FIE). Proti čtyřiatřicetiletému o hlavu menšímu soupeři Jurka pouze dotahoval ztrátu a nakonec s bronzovým medailistou z ME 2014 a mistrem světa i Evropy v týmové soutěži prohrál 10:15.

Michal Čupr byl stoprocentní v šestičlenné základní skupině a postoupil do eliminace ze čtvrtého místa, ale pak nečekaně prohrál se soupeřem ze čtvrté stovky žebříčku Axelem Mattssonem ze Švédska (8:15) a byl klasifikován na 33. pozici. Beran skončil 42., když z pozice 35. muže světového žebříčku podlehl 11:15 Bielecovi, kterému patří v pořadí FIE až 265. místo. Martin Rubeš nestačil na Romera (9:15) a obsadil 44. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články