Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jednou jsem netrefil prázdnou branku, což je možná dobře, smál se nad svým skoro doublehattrickem Zvonek

Pěti góly zazářil útočník Dalimil Zvonek v sobotním čtvrtfinále mistrovství světa hokejbalistů v kanadském Lavalu proti Finsku při výhře 9:1 a věří, že český tým naplní na turnaji nejvyšší cíle. Sedmadvacetiletá opora mistrovského Kert Parku Praha debutovala na minulém světovém šampionátu v Košicích v roce 2019, kde Češi skončili čtvrtí. Teď svého semifinálového pokořitele Finy jednoznačně přehráli a v noci na pondělí je čeká boj o finále se Spojenými státy americkými.

Čeští hokejbalisté na MS v Kanadě
zdroj: Hokejbal.cz

"Ze začátku to vůbec nebyl lehký zápas. Vlastně jsme i prohrávali, ale v kabině jsme se připravovali, že se to může stát, a věděli jsme, že na ně máme. Furt jsme pokračovali ve svojí hře, postupně jsme přidávali branky a myslím si, že jak to bylo 3:1, 4:1, tak jsme Finy definitivně zlomili. V tu chvíli jsme zápas kontrolovali. Už byli pomalí na krok, vypadalo to, že se jim už moc nechce a už nevěří, že by mohli vyhrát," řekl Zvonek ve videorozhovoru pro facebookový profil českého hokejbalu.

Ve skupině ztratil tým kouče Jiřího Mašíka jediný bod hned v úvodním utkání proti Itálii a na play-off se v pátek naladil výhrou 3:0 nad vítězi minulých čtyř šampionátů Slováky. "Se Slováky jsme podali výborný výkon, snažili jsme se v tom pokračovat. I když jsme s Italy prohrávali 0:1, tak jsme si říkali, že to tak určitě neskončí. Měli jsme šance, které jsme neproměnili. Pokračovali jsme v té hře a pořád věřili, že to otočíme. Potom už jsme jen navyšovali skóre a snažili se nezranit a nachystat se na semifinále," uvedl Zvonek.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejbalisté porazili ve čtvrtfinále MS Finsko

Ve druhé třetině dvěma góly zařídil náskok 4:1. V závěrečném dějství přidal další tři. "Pak už to šlo samo. Při prvním gólu jsme byli v přečíslení, já jsem tu situaci vyřešil střelou a naštěstí to tam padlo. To mi nějak dodalo sebevědomí, všechny zbývající góly byly po perfektní práci celé lajny. V přesilovce mi to Honza Müller dával do prázdné branky. Pak Martin Kruček i Áda Kubík a já jsem to v podstatě jen zametal. Hráli to na mě," prohlásil.

Bezprostředně po utkání ještě netušil, jaký na něj týmový pokladník Jan Pospíšil vymyslí sazebník. "Hattrick tam je, možná i odmítnutí, protože jsem tam jednou netrefil prázdnou branku, což je možná dobře, protože jinak by byly dva (hattricky). Ale určitě na mě vymyslí něco speciálního," usmíval se Zvonek.

Před třemi roky v Košicích byl členem týmu, který na 13. světovém šampionátu skončil teprve podruhé bez medaile. Předtím se to stalo jen v roce 2005 v Pittsburghu, kde Češi skončili pátí. V Lavalu budou chtít zaútočit na čtvrté zlato. Ve sbírce mají také pět stříbrných a tři bronzové medaile.

"Velký rozdíl oproti Košicím cítím v tom, že tam jsme skupinou projeli v podstatě bez zaváhání. Nemyslím výsledkového, ale herního. Nebyli jsme pod tlakem, vždycky jsme vedli a se všemi jsme si poradili v pohodě. Pak ve čtvrtfinále začaly lehké problémy a táhly se celé play-off. Tady nás hned první zápas s Italy posadil na pr..., jak se říká. Říkali jsme si, jak to půjde, a nakonec jsme za to byli rádi, protože přesně tohle jsme si potřebovali vyzkoušet, jaké to je, být ten horší tým, kterému to nelepí. Myslím si, že to v Košicích chybělo," dodal Zvonek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články