Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hokejbalisté jsou v semifinále mistrovství světa. Ve čtvrtfinále smetli obhájce stříbra

Čeští hokejbalisté zvítězili ve čtvrtfinále mistrovství světa v kanadském Lavalu nad obhájci stříbra Finy jednoznačně 9:1 a na čtrnáctém světovém šampionátu postoupili potřinácté mezi nejlepší čtyři celky. Pěti góly zazářil Dalimil Zvonek. Šest bodů za šest asistencí si připsal Martin Kruček. Dalším soupeřem českého týmu budou Američané.

Čeští hokejbalisté si ve čtvrtfinále poradili s Finy
zdroj: Facebook/ISBHF - International Street & Ball Hocke

Češi, kteří ovládli základní skupinu A1 bez porážky, s Finy prohráli před třemi roky na minulém MS v Košicích v semifinále 1:2 v prodloužení. Po následné porážce v duelu o 3. místo s Kanadou (2:3 v prodloužení) skončili teprve podruhé v historii bez medaile. V roce 2005 v Pittsburghu obsadili páté místo.

V Lavalu museli svěřenci trenéra Jiřího Mašíka dohánět ztrátu. Při vyloučení Henrika Kärkkäinena nevyužili přesilovou hru a v čase 9:07 otevřel skóre Sami Pietsalo. Český výběr ve 14. minutě bleskově během 11 sekund otočil stav. Při trestu Juusa Nieminena vyrovnal Jan Müller a vzápětí se zapsal mezi střelce Tomáš Zajíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejbalisté porazili ve čtvrtfinále MS Finsko

Ve druhé třetině pojistil náskok dvěma góly Zvonek, který skóroval v 18. a 27. minutě. Mezitím se Mašíkův výběr ubránil ve dvou oslabeních při pobytu Ondřeje Pražáka a Radomíra Vaňka na trestné lavici.

Po 59 sekundách závěrečného dějství při vyloučení Mikka Hyvönena zvýšil Tomáš Fejfar. V čase 32:23 dovršil hattrick Zvonek a za čtyři minuty přidal i čtvrtou trefu. Potom se prosadil Lukáš Lhota a ve 43. minutě korunoval své střelecké představení Zvonek.

Češi budou hrát v semifinále v kanadském Lavalu v noci na pondělí od 2:30 SELČ se Spojenými státy americkými, které ve čtvrtfinále porazily Itálii 4:1. Druhou dvojici tvoří domácí Kanada s Řeckem. Kanaďané zdolali Haiti 10:1 a Řekové zvítězili 4:3 nad Slovenskem, které neobhájí triumf z minulých čtyř světových šampionátů a na čtrnáctém MS skončí poprvé bez medaile.

Mistrovství světa v hokejbalu v Lavalu (Kanada):

Muži:

Čtvrtfinále:

ČR - Finsko 9:1 (2:1, 2:0, 5:0)

Branky: 18., 27., 33., 37. a 43. Zvonek, 14. Müller, 14. Zajíček, 31. Fejfar, 40. Lhota - 10. Pietsalo.

Skupina A1:

Haiti - Velká Británie 6:1 (1:0, 2:1, 3:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články