Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští mladíci jsou mistři světa. Ve finálovém dramatu zdolali Slovensko

Čeští reprezentanti na mistrovství světa v malém fotbalu do 21 let získali snový titul. V domácím prostředí v Praze porazili Slovensko 2:1 díky brankám Dominika Fejla a Daniela Kasala. Ustáli i závěrečný tlak soupeře a zaznamenali třetí těsnou výhru ve vyřazovací části turnaje.

Čeští reprezentanti v malém fotbalu do 21 let jsou mistři světa
zdroj: ČT4

Po čtvrtfinálové výhře 3:2 nad Maďarskem a semifinálové 2:1 s Itálií to bylo i ve finále drama. Čeští mladíci šli do vedení ve 13. minutě zásluhou Kasala.

Po výhozu brankáře Václava Šlégra se o třináct minut později prosadil Fejl, který levačkou na vzdálenější tyč propálil slovenského brankáře. Slováci ale nesložili zbraně a zamknuli v závěrečných minutách český tým na jeho polovině. Rána Tomáše Mikluše z 32. minuty byla ještě tečovaná Břetislavem Tvrzníkem a skončila v síti.

Poté však Šlégr zavřel branku a v několika momentech vytáhl skvělé zákroky. "Jsem rád, že mi to vyšlo, od toho tam jsem. Byl to hrozně těžký zápas. Museli jsme druhý poločas odbránit. Makali jsme celý tým, jeden za druhého. Díky čemu jsme to dokázali? Parta, rodina, srdce," rozplýval se český gólman po závěrečném hvizdu, po němž si při oslavách nešťastně pochroumal ruku kouč Zdeněk Parůžek.

Vítězství jednadvacítky na domácím MS je dalším úspěchem českého malého fotbalu. V srpnu triumfovala seniorská reprezentace na evropském šampionátu v Kyjevě a navázala na loňské prvenství na mistrovství světa.

Češi v semifinále přehráli Itálii 2:1. Do vedení se dostali po nápadité souhře, na jejímž konci byl na zadní tyči osamocený Šmerda, který otevřel skóre v 15. minutě. Italové se i nadále spoléhali na pevnou defenzivu a do útočení se příliš nepouštěli. Druhou branku tak přidal Fejl ve 38. minutě po skvělé individuální akci Jelínka. Ačkoli byl tísněn soupeři, předložil míč volnému spoluhráči a ten se nemýlil. Závěr se ale českému týmu nepovedl a musel se strachovat o postup až do závěrečného hvizdu.

Nejprve snížil v poslední minutě základní hrací doby Alexsandar z přímého kopu. Následně se českým hráčům nedařilo definitivně rozhodnout a v poslední akci zápasu měl vyrovnání na noze znovu Alexsandar. Z podobné pozice jako u gólové situace ale tentokrát přestřelil a Češi si tak mohli oddechnout.

Finále MS hráčů do 21 let v malém fotbalu, Praha:

Česko - Slovensko 2:1 (2:0)

Branky: 13. Kasal, 26. Fejl - 32. Mikluš

Hlavní zprávy

Nejčtenější články