Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští mladíci zvládli penaltové drama proti Maďarům a zahrají si semifinále

Na mistrovství světa v malém fotbalu hráčů do 21 let v Praze prošli svěřenci Zdeňka Parůžka do semifinále, když ve čtvrtfinále porazili druhý tým skupiny A Maďarsko 3:2 po penaltách. V základní hrací době se dvakrát prosadil Adam Širůček, ale Maďaři vždy srovnali. Díky Richardu Gregusovi a Kristianu Vizovi. Penalty vyhráli Češi 2:0. V semifinále narazí na Italy. Utkání sledujte živě na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 12:55.

Reprezentanti do 21 let v malém fotbalu
zdroj: ČT4

Po hladkém postupu ze skupiny se skóre 21:1 narazili čeští mladíci na organizovaného a nepříjemného soupeře, který hrál z bloku. Maďarskou defenzivu poprvé překonal po patnácti minutách hry po nástřelu kapitána Lukáše Haspry tečí Adam Širůček.

Maďaři odpověděli ve druhé půli gólem Richarda Greguse, jenž propálil českého gólmana Václava Šlégra. Na další branku Širůčka znovu soupeř odpověděl, tentokrát zásluhou Kristiana Vizy v poslední minutě.

V penaltách Maďaři dvakrát neuspěli. Jednou Šlégr nemusel zasahovat, jelikož balon mířil vysoko nad branku. Podruhé vychytal Monori Norberta. Za výběr kouče Parůžka přesně zamířili Daniel Kasal a Břetislav Tvrzník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Maďarsko

Mistrovství světa hráčů do 21 let - čtvrtfinále:

Česko - Maďarsko 2:2 (1:0), penalty 2:0

Branky: 15. a 45. Širůček - 38. Gregus, 50. Viza. Penalty proměnili: Kasal a Tvrzník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články