Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi na závěr deklasovali Švýcary, ve čtvrtfinále narazí na Maďarsko

S jistotou postupu už po dopoledním utkání s Kolumbií (5:0) nastoupili čeští reprezentanti v malém fotbale k závěrečnému utkání v základní skupině proti Švýcarsku. Svěřenci Zdeňka Parůžka sice šetřili některé hráče na sobotní čtvrtfinále s Maďarskem, přesto svého evropského soupeře nešetřili. V exhibičním tempu zvítězili 9:0, když si rozhodující náskok vytvořili čtyřmi góly mezi 11. a 16. minutou první půle. Třemi brankami se na drtivém vítězství podílel David Lošťák. Přímý přenos utkání Česko - Maďarsko sledujte v sobotu od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká jednadvacítka zdolala Kolumbii vysoko 5:0

I předchozí dvě výhry si čeští mladíci zajistili především v prvních poločasech. Proti Kolumbii vedl domácí celek po první části hry 3:0 díky trefám Haspra, Kasala a Širůčka. Kolumbijci byli náročnějším soupeřem než Japonsko, dokázali si vytvořit řadu nebezpečných šancí, přesto v celém utkání tahali za kratší konec. 

V druhém poločase si Češi náskok nejen pohlídali, ale další dvě branky přidali Širůček s Kasalem. Kolumbijský výběr dokázal svěřence trenéra Parůžka přestřílet 27:23, skórovat se mu ale nepodařilo.

Reprezentační trenér Zdeněk Parůžek připravoval své svěřence na styl hry jihoamerického soupeře, se kterým se jeho výběr utkal vůbec poprvé. "Ono to vypadá jako pohoda, ale byl to další těžký soupeř. Japonci byli těžcí v soubojích, Kolumbijci byli zase výborní s balonem. Takže to byl další zápas, který nás prověřil, a jsme moc rádi, že jsme ho zvládli."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články