Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Povinnost splněna. Čeští mladíci si na úvod šampionátu poradili s Japonskem

Na cestě za vytouženým titulem začali očekávaným vítězstvím. Čeští mladíci do 21 let odstartovali domácí mistrovství světa v malém fotbalu jasným triumfem nad Japonskem 7:1. Reprezentanti si vytvořili slibný náskok už v prvním poločase, po kterém vedli 4:1. V dalších zápasech narazí v pátek na Kolumbii a Švýcarsko. Přímé přenosy obou utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz, duel Česko – Kolumbie od 10:15 a Česko – Švýcarsko od 20:55.

Čeští reprezentanti v malém fotbalu do 21 let
zdroj: ctsport.cz

Čeští mladíci vykročili za úvodní výhrou na šampionátu už v prvním poločase, po kterém vedli 4:1. Japoncům nestačila ve druhé půli ani změna taktiky v podobě aktivního vysokého napadání, které však odkrývalo mezery v defenzivě. Reprezentanti vytěžili z volnějšího prostoru další tři branky a došli si pro pohodlné vítězství, které jim dodá sebedůvěru a klid před dalšími duely.

"Byl to těžký zápas. Japonci nám nedali nic zadarmo. Ze začátku jsme se trápili v koncovce, potom jsme to ale prolomili a napadalo nám to," uvedl český trenér Zdeněk Parůžek.

Duel s Japonskem byl zpočátku taktický, a přestože se Češi dostali do vedení 2:0 po trefách Tvrzníka a Jelínka, dodal zápasu zápletku Watanabe, kterému se podařilo z ojedinělé akce soupeře snížit. Do přestávky ale přidali trpěliví domácí další dva zásahy po střelách Kasala a Hulinského a tříbrankový náskok už byl více než nadějný.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Japonsko

Ve druhé půli si nadále vytvářeli aktivní Parůžkovi svěřenci dobré pozice po nápaditých kombinacích a počet střel se nakonec zastavil na čísle 41. Trefa Fejla a dva góly Maříka upravily skóre na konečných 7:1. Výhru budou chtít Češi potvrdit v dalších zápasech proti Kolumbii a Švýcarsku.

"V rychlosti měli Japonci navrch, jsou mrštní. Vysoko nás napadali, pak se otevíraly prostory, které jsme využili, když jsme je přehráli a šli jsme do zakončení. Je to založené na týmové práci, pro nás bude úspěch dostat se na bednu, ale cíle jsou nejvyšší," dodal kapitán týmu Lukáš Haspra.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články