Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Bratři Králové si zahrají na badmintonovém Czech Open o titul

Deblový pár Ondřej a Jiří Královi postoupil do finále badmintonového Czech Open. V semifinále Češi porazili první nasazené Roberta Cybulskiho se Szymonem Slepeckim z Polska ve třech setech (-16, 15, 19) a o titul si zahrají proti německé dvojici Jonathan Dresp – Aaron Sonnenschein. Přímý přenos finálového programu sledujte v neděli od 10:00 na programu ČT sport Plus.

Ondřej a Jiří Královi
zdroj: czechbadminton.cz autor: Jakub Mazúr

První společná významná akce začala pro bratrské duo skvěle. V sobotu nejprve porazili německý pár Malik Bourakkadi a Kenneth Neumann 2:0 na sety.

"Měli jsme skvělé vstupy do obou setů. Získali jsme pokaždé vedení, které jsme drželi," popsal Ondřej Král.

Naopak proti prvním nasazeným hráčům z Polska se vstup do utkání nepovedl, bratři Králové prohráli první set. Důraznou hrou a agresivními údery si ale utkání vzali zpět a ve třetí sadě zvládli napínavou koncovku.

"Zlepšili jsme první tři míče a dostávali se víc do útoku. Nakonec jsme v koncovce třetího setu vyhráli, a to i díky skvělé podpoře fanoušků," radoval se Jiří Král.

Oba tak budou útočit na první titul na mezinárodním turnaji. "Je výhodou, že jsme stejně vysocí. Rádi soupeře porážíme důrazem," doplnil Ondřej Král.

Zdroj
czechbadminton.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články