Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lehečka v Antverpách postoupil do finále. Muchová vzdala v Ning-po

Jiří lehečka prošel na turnaji v Antverpách do finále. O druhý titul v kariéře si po výhře nad Marcosem Gironou 6:3, 4:6, 6:2 zahraje se Španělem Robertem Bautistou. Naopak v Ning-po znamenalo semifinále poslední zápas pro Karolínu Muchovou. Ta musela v druhém setu za stavu 2:6, 0:1 zápas vzdát kvůli zranění kyčle.

Jiří Lehečka
zdroj: REUTERS autor: Tingshu Wang

Třiatřicátý hráč světa Lehečka, který plní v Antverpách roli nasazené pětky, se probojoval do třetího finále turnaje ATP v kariéře. Vloni ve americkém Winston-Salemu neuspěl, letos v australském Adelaide porazil v boji o titul Brita Jacka Drapera.

Lehečka se utká s Bautistou popáté, zatím s ním má bilanci 1:3. Se šestatřicetiletým Španělem letos prohrál v září ve skupinové fázi Davis Cupu, před třemi týdny v Pekingu ho ale porazil 3:6, 6:2, 6:1.

Svěřenec trenéra Michala Navrátila zdolal nasazenou osmičku Girona potřetí v kariéře. Američana předčil v poměru vítězných míčů 33:19, pomohlo mu také sedm es.

Lehečka získal první set díky brejku ve čtvrté hře. Ve druhé sadě sice český tenista odvrátil ve čtvrtém gamu dva brejkboly, Giron si ale za stavu 5:4 vypracoval další šanci, tu proměnil a získal i celý set.

"Marcos hrál neuvěřitelně, zvlášť ve druhém setu," řekl Lehečka. "Několikrát jsem zůstal beze slov z toho, co předvedl. Z vítězství mám proto velkou radost. Jsem rád, že jsem to zvládl. Byla to tvrdá bitva," uvedl český tenista.

Rozhodující třetí sada už patřila Lehečkovi. Díky brejku v úvodní hře utekl brzy do vedení 2:0 a další brejk přidal v pátém gamu. Utkání zakončil prvním využitým mečbolem.

"Po druhém setu jsem si říkal, že nehraju špatně, ale on hrál neuvěřitelně od základní čáry. Věděl jsem, že musím využít každou šanci, kterou mám, abych se prosadil a byl agresivní. Jeho druhé podání byla jediná šance, tak jsem se toho snažil využít a vyšlo to," řekl Lehečka.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zraněná Muchová vzdala v Ning-po semifinále s Andrejevovou

Osmadvacetiletá Muchová přišla o šanci dostat se do druhého finále za sebou. Před dvěma týdny bojovala neúspěšně o titul v Pekingu, kde nestačila v rozhodujícím utkání na Američanku Coco Gauffovou. Předtím byla v semifinále grandslamového US Open.

Olomoucká rodačka, která vynechala první polovinu sezony kvůli zranění zápěstí, nevstoupila do prvního utkání s Andrejevovou dobře. Ztratila úvodní dva servisy a manko 0:4 už v závěru nesmazala.

Ve druhé sadě odehrála Muchová už jen game. Poté, co se Andrejevová ujala vedení 1:0, česká tenistka přešla k síti a duel vzdala. Andrejevová bude bojovat o druhý titul v kariéře. V červenci uspěla na antukovém turnaji v rumunském Iasi.

Tenisový turnaj žen v Ning-po v Číně (tvrdý povrch, dotace 922 573 dolarů):

Dvouhra  semifinále:

M. Andrejevová (Rus.)  Muchová (ČR) 6:2, 1:0 skreč,

Kasatkinová (5-Rus.)  Badosaová (8-Šp.) 6:4 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články