Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zeman: Politik by se měl ztotožnit se svou olympijskou reprezentací

Soči - Prezident České republiky Miloš Zeman si velice váží pozvání Českého olympijského výboru na olympijské hry v Soči. Zároveň vyslovil uznání na adresu českých sportovců. "Pokládám za naprosto normální, když prezident vyjádří úctu těm, kdo už vlastně tu nejtěžší práci mají za sebou. Nejtěžší práce byla (jejich) příprava na olympiádu. Ale to je těch devět desetin ledovce, které jsou pod hladinou. A teprve teď přichází ta poslední desetina," poznamenal Zeman v rozhovoru pro Českou televizi.

Během slavnostního zahájení mu bylo trochu líto sportovců a zemí, které v hledišti neměly svého státního představitele. "Myslím si, že by se politik měl ztotožnit se svou olympijskou reprezentací a považovat si za čest, že tam je," podotknul český prezident.

S odkazem na to, že je dost pověrčivý člověk, nechtěl moc tipovat, jak by mohlo dopadnout vystoupení Martiny Sáblíkové v závodě na 3 000 metrů. "Jsem pověrčivý na to, že když něco řeknu dopředu, tak jim to (sportovcům) pak pokazím," dodal Zeman, který si vystoupení obhájkyně zlata z Vancouveru nenechá odpoledne ujít.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články