Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Prezident Zeman a předseda ČOV Kejval podepsali přihlášku do Soči

Praha - Prezident České republiky Miloš Zeman a předseda ČOV Jiří Kejval podepsali v Míčovně Pražského hradu přihlášku na zimní olympijské hry do Soči v příštím roce. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili mimo jiné i ministr obrany Vlastimil Picek a desítky českých sportovců a trenérů včetně olympijských medailistů z Londýna.

Předseda ČOV Jiří Kejval a prezident České republiky Miloš Zeman
zdroj: ČT sport

"Na těchto i jiných olympijských hrách zvítězí všichni, kdo nasadí celou svou duši a celé své srdce bez ohledu na výsledek," uvedl v projevu Zeman, kterého Kejval na olympijské hry osobně pozval.

"Přeji sportovcům hodně štěstí nyní hlavně v kvalifikačních bojích, aby se na tu olympiádu dostali," prohlásil Kejval. "Samozřejmě že národ bude chtít medaile, slavná vítězství, ale my víme, že to není tak jednoduché," upozornil předseda ČOV.

Součástí ceremoniálu bylo také předání speciálních odznaků Mezinárodního olympijského výboru, které jsou jedinečné v jediném exempláři pro každého medailistu. Osobně si pro ně přišli moderní pětibojař David Svoboda, veslaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek, překážkářka Zuzana Hejnová a sportovní střelkyně Adéla Sýkorová. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články