Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pančochová zazářila a probila se do finále slopestylu

Soči – Šárka Pančochová napravila zaváhání ze středeční kvalifikace slopestylu a mezi finálovou dvanáctku závodnic se nakonec přeci jen probila. Snowboardistka předvedla v semifinále skvělou první jízdu a se ziskem 90, 50 bodu suverénně postoupila z prvního místa do finále. Jednoznačně se tak vešla mezi čtveřici postupujících, které doplní osm závodnic, jež si finále vybojovaly již ve čtvrteční kvalifikaci.

"Nejsem úplně maximálně spokojená, byly tam nějaké chybičky," prohlásila po první semifinálové jízdě Pančochová. Po kvalifikaci, z níž těsně vypadla, přešla z malých můstků na velké, aby dostal více bodů od rozhodčích. I když na nácvik měla jen pár tréninků, zvládla situaci výborně. "Chvilku trvá, než si najedu tu správnou rychlost a než se v těch trikách trochu zorientuju. Musím je točit pomaleji, ale je to dobrý," řekla.

V tréninku před semifinálovým závodem si ale poslední největší skok nezkusila ani jednou. "Takže nic moc. Včera jsem to skočila párkrát, ale dneska mi to nějak v tréninku nešlo. Trošku jsem se trápila, nebyla jsem svá. Ale v závodě docela dobrý," řekla. Přiznala, že se na rozcvičení trochu podepsal stres, takže do finále se chce zlepšit. "Medailová jízda to nebyla, trochu bych chtěla ještě před tím potrénovat a skoky zlepšit," doplnila.

Pančochová a další tři snowboardistky doplnily již známou osmičku finalistek, tato dvanáctka pojede dvě jízdy o medaile. 

Výsledky semifinále slopestylu žen:

1. Pančochová (ČR) 90,50, 2. Candrianová (Švýc.) 84,25, 3. Jonesová (Brit.) 83,25.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články