Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pančochové těsně unikl postup do finále slopestylu

Soči - Snowboardistka Šárka Pančochová skončila v kvalifikaci slopestylu ve své skupině na pátém, tedy prvním nepostupovém místě a o postup mezi dvanáctku nejlepších bude muset bojovat v nedělním semifinále. Patnáctka neúspěšných snowboardistek z kvalifikace se v něm utká o poslední čtyři volná místa pro finále této nové olympijské disciplíny, které se jede tentýž den odpoledne.

Šárka Pančochová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Druhé ženě průběžného pořadí světového poháru patřila potřebná čtvrtá příčka po úvodní jízdě, v níž od rozhodčích získala 77,75 bodu. "S první jízdou jsem docela spokojená, ale rozhodčí mi sebrali víc bodů za ty menší můstky, než jsem si myslela," řekla česká reprezentantka. V kvalifikaci vsadila na jistotu a skoky na menších můstcích, neboť některé závodnice při trénincích větších skoků padaly a došlo i k několika zraněním.

"Samozřejmě jsem musela počítat, že nedostanu stejné body na té menší lajně jako na té větší. Ale neměla jsem dost tréninku na těch větších skocích, tak jsme zůstali na menší lajně a uteklo mi to o kousek," řekla Pančochová. Netušila, jestli mohla někde sedm bodů dohnat. "Neměla jsem najetou jinou jízdu než tuhle a těch sedm bodů bych tam možná nenabrala," přemítala.

Ve druhé jízdě se vicemistryně světa z roku 2011 Pančochová nezlepšila a musela čekat, zda ji některá ze soupeřek nepředstihne. Podařilo se to až předposlední ženě startovního pořadí Karly Shorrové z USA, jež získala o sedm bodů víc než česká medailová adeptka a postoupila na její úkor. "Budu muset přitlačit, teď už není čas na jistotu. Moje jízda je medailová, když ji ale dám na těch velkých můstcích," měla jasno.

Hodně snowboardistek dělalo triky z větších skoků a Pančochová má v pátek jeden den tréninku na to, aby je dohnala. "Zjevně není jiné řešení," usmívala se. "Nejsem nervózní. Tedy zatím," řekla Pančochová. "Rozhodně to budu muset v pátek nacvičit," doplnila. Zlost z výsledku neměla. "Chci si to užít. Nedělám snowboarding, abych byla naštvaná. Snažím se si dobře zajezdit," prohlásila. 

Kvalifikaci mužů bez české účasti vyhrál ziskem 97,50 bodu Kanaďan Maxence Parrot, mezi ženami byla nejlepší s 95,50 body Rakušanka Anna Gasserová.

Výsledky kvalifikace slopestylu na ZOH v Soči:

Muži: 1. Parrot (Kan.) 97,50 b., 2. Tonteri (Fin.) 95,75, 3. Sandbech (Nor.) 94,50.

Ženy: 1. Gasserová (Rak.) 95,50, 2. Andersonová (USA) 93,50, 3. Derungsová (Švýc.) 87,50, ...9. Pančochová 77,75.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články