Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Lukáš Konečný: S kluky, kteří boxují sprinty, profík neuspěje

Lipno nad Vltavou – Podle dvojnásobného medailisty z mistrovství světa v boxu Lukáše Konečného je skoro nemožné, aby profesionální boxeři uspěli na olympiádě mezi amatéry. Zároveň uznal, že ač v Riu de Janeiro chybí, v Česku jsou prý stále kvalitní rohovníci. Větší šanci probojovat se na Hry ale dle něj měly boxerské reprezentantky.

Lukáš Konečný zkouší útočit v posledním utkání kariéry proti Peterovi Quillinovi
zdroj: ČTK/AP autor: Luis M. Alvarez

"Máme kvalitní boxery. Bohužel jim vždycky chybí kousek k tomu, aby se kvalifikovali. Myslím si, že na to mají, ale musí si to trošku srovnat v hlavách a zamakat ještě o něco víc," řekl Konečný ve studiu České televize v olympijském parku na Lipně.

Když Konečný odjížděl na olympiádu v Sydney, kde vypadl v 1. kole, už byl rozhodnutý, že odejde k profesionálům. Tehdy to automaticky znamenalo stopku pro další účast na Hrách. Konečného to mrzelo. "Pro mě to tehdy byl skvělý vrchol amatérské kariéry a parádní zážitek," zavzpomínal Konečný.

Po zkušenostech z profesionálního ringu už ale chápe, že se od toho amatérského hodně liší. A tak se vůbec nepodivuje nad tím, že profesionální boxeři, kteří dostali povolení v Riu startovat, na Hrách neuspěli.

"Je víceméně nemožné, aby kvalitní profík, který se připravuje dva tři měsíce na jeden zápas, na jednoho konkrétního soupeře, kde boxuje 12 kol, uspěl s kluky, kteří dělají sprinty třikrát tři minuty," soudí Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Konečný: S kluky, kteří boxují sprinty, profík neuspěje

Konečný už svou sportovní kariéru ukončil a mimo jiné se věnuje trénování boxerek. Věří, že se na olympiádu může v budoucnu probojovat i nějaká česká reprezentantka. "Dá se říct, že i teď do Ria tomu byly ženy možná i blíže než muži," řekl Konečný.

Zalitoval, že nikdo z českých boxerů zatím nenavázal na jeho úspěchy nebo na stříbrnou medaili Rudolfa Kraje z Her v Sydney před šestnácti lety.

"To je to, co pak mladé žene do tělocvičen a chtějí se někomu vyrovnat, někoho napodobit," dodal Lukáš Konečný, jemuž v profesionálním ringu těsně unikl titul mistra světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články