Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Americké čekání na medaili je u konce, bronz bral také favorit Argilagos

Rio de Janeiro – Nico Miguel Hernandez je prvním boxerem Spojených států od olympiády v Pekingu, který se raduje z cenného kovu. Zadařilo se mu v lehké muší váze, kde se o třetí místo dělí s šampionem Argilagosem, který rovněž dobojoval v semifinále. Boxeři lehké váhy se dočkali čtvrtfinále, ve kterém nadále překvapuje Francouz Oumiha.

Američan Hernandez v souboji s Dusmatovem
zdroj: ČT4 autor: Peter Cziborra

Boxeři Spojených států nastřádali ze všech dosavadních olympiád nejvíce medailí, na předchozích Hrách v Londýně však poprvé v historii pohořeli. Čekání na další americký cenný kov ukončil až Hernandez v lehké muší váze.

V semifinále sice nestačil na daleko schopnějšího Hasanboye Dusmatova z Uzbekistánu a rozhodčí mu nepřisoudili ani kolo, ale olympijská pravidla oběma neúspěšným semifinalistům automaticky přisuzují bronzovou medaili.

Třetí místo v kategorii do 49 kg tak patří i Joahnysu Argilagosovi z Kuby. Úřadující mistr světa prohrál v nejednomyslně rozsouzeném zápase 1:2 ve prospěch agresivního Kolumbijce Herneye Yurberjena Martineze, který se v neděli utká s rozjetým Dusmatovem o zlato.

Jistotu minimálně bronzu má také Brazilec Robson Conceicao, jenž úspěšně přešel ve čtvrtfinále lehké váhy do 60 kg přes Hurshida Tojibaeva z Uzbekistánu. V cestě za ještě lepším umístěním se domácímu zápasníkovi postaví trojnásobný mistr světa amatérů Lazaro Alvarez. Ten si místo v semifinále zajistil suverénním výkonem v zápase proti Američanovi Carlosovi Zenonovi Balderasovi mladšímu.

Všechna tři kola byla připsána i vítězům ve zbylých dvou čtvrtfinálových zápasech lehké váhy. Alberta Selimova z Ázerbájdžánu vyřadil Francouz Sofiane Oumiha, který se již dříve postaral o senzaci vítězstvím nad Thajcem Amnatem Ruenroengem, jedním ze tří profesionálních boxerů v Riu. Oumiha se o postup do finále porve s Mongolem Otgondalaiem Dorjnyambuuem, přemožitelem Redaa Benbazize z Alžírska.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam boxu: Do 51 kg (Ž), do 60 kg (Ž), do 49 kg (M), do 60 kg (M), do 75 kg (M)
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články