Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Byl jsem na něj pyšný, přiznal Prskavec po bronzovém úspěchu svého syna

Rio de Janeiro – Ohromné drama se šťastným koncem prožil ve středu u kanálu pro vodní slalom Jiří Praskavec starší, trenér a otec prvního českého medailisty z Her v Riu. "Začínám si uvědomovat, co se vlastně stalo, ale pořád je to hodně čerstvé," usmíval se pár hodin po bronzovém závodu Prskavec senior ve studiu České televize.

Jiří Prskavec oslavuje bronzovou medaili se svými rodiči
zdroj: ČTK autor: Tibor Alföldi

Sám závodil na dvou olympiádách, tak výrazného úspěchu jako nyní jeho syn ale nedosáhl. Musí si proto zvykat na zvýšenou pozornost okolí. "Přišlo mi mnoho smsek od lidí, které jsem dlouho neviděl, užívám si to. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl na syna pyšný. Zvládnul roli favorita, i když poslední dny před závodem pro něj byly opravdu těžké," pochválil Prskavec svého syna a tréninkového svěřence v jedné osobě.

Po dotyku na třinácté brance, který Prskavce mladšího v konečném součtu připravil o zlatou medaili, nezbylo než jet vabank. "Byli jsme domluvení, že v případě, kdy by se něco nepovedlo, není na co čekat a musí jet na hranici rizika. Přijel sem pro medaili, nic jiného ve finálovém závodě nemá cenu."

Kudějové bude trať vyhovovat

Podle Prskavce by olympijskému závodu kajakářů slušela obtížnější trať, než ta, se kterou se museli závodníci ve středu popasovat: "Rozdíl mezi prvním a pátým byl jednu vteřinu. Pak je to hodně otázka štěstí a drobná chyba v podobě dotyku skoro nejde napravit."

Na druhou stranu je ale vytyčená trať optimální pro ženskou kategorii, v níž bude dnes mezi favoritky patřit další Prskavcova svěřenkyně, Kateřina Kudějová. "Je připravená výborně a jezdí tady s velkým přehledem. Věřím, že Jířův úspěch ji nakopne k tomu, aby dosáhla ještě lepšího umístění," uzavřel Prskavec.

Semifinále čeká Kateřinu Kudějovou v 18:15, finálové jízdy startují v 20:15, živě vysílá kanál ČT sport a loh4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články