Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Koudelka na trénink nenavázal, ale z kvalifikace postoupil. Na středním můstku si zaskáče i Kožíšek

Z kvalifikace skokanů na středním můstku na olympijských hrách v Pekingu postoupili z českých reprezentantů Roman Koudelka a Čestmír Kožíšek. Filip Sakala po skoku dlouhém jen 67,5 metru vypadl. Z dílčího vítězství se radoval Nor Marius Lindvik zásluhou výkonu 100,5 metru. Nejdelší skok 103 metrů předvedl jeho krajan Robert Johansson, ale díky výhodnějšímu větru zůstal o desetinu druhý. Přímý přenos nedělního závodu sledujte od 12:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Roman Koudelka na Hrách v Pekingu
zdroj: REUTERS

Koudelka nenavázal na bezmála stometrový skok ze čtvrtečního tréninku a výkonem 93,5 metru se zařadil na 19. pozici. Kožíšek doletěl do vzdálenosti o půl metru kratší a bezpečně postoupil z 22. místa.

Stejně jako před čtyřmi lety v Pchjongčchangu budou Češi v úvodním olympijském závodě jen ve dvojici. Viktor Polášek je kvůli koronaviru v izolaci, možný náhradník Radek Rýdl zůstal po pozitivním testu v Česku a Sakalovi se vůbec nedařilo. Vytáhlý skokan musel nastoupit v menších botách, protože se jeho rozbily a náhradní v jeho velikosti nebyly. Byl jedním ze tří závodníků, kteří v kvalifikaci neuspěli. Na 51. příčce ho od postupu dělily takřka čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články