Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Skokani se mohli vydat na můstek už ve třech. Nejlépe se trénink podařil Koudelkovi

První závod skokanů na lyžích by český tým měl absolvovat se třemi zástupci. Čestmíru Kožíškovi totiž vyšly dobře kontrolní testy na koronavirus, a mohl tak absolvovat tréninkové skoky na olympijském můstku. Z českého tria byl nejlepší Roman Koudelka.

Skokanský areál v dějišti OH
zdroj: Reuters

Na závěr čtvrtečního úvodního tréninkového bloku měl Koudelka desátý nejdelší skok (99 metrů), druhý den absolvoval dvě ze tří kol a za výkony 87 a 93,5 metru byl na konci třetí desítky.

Kožíšek ve čtvrtek neskákal, jelikož čekal na výsledek kontrolního testu. Nyní už se představil se skoky dlouhými 83, 79,5 a 86 metrů. Dvakrát byl na začátku čtvrté a jednou páté desítky.

Dva skoky jako Koudelka měl i Filip Sakala (69,5 a 88). Čtvrtý z českých reprezentantů Viktor Polášek neskáče, jelikož je kvůli pozitivnímu testu na covid po příletu do Pekingu v izolaci.

Ženy absolvovaly před slavnostním zahájením Her dvě tréninková kola. Karolína Indráčková po prvním byla s výkonem 90,5 metru devatenáctá, ve druhém z nižšího nájezdu o čtyři okna dopadla na 78 metrů a bodově obsadila 23. místo.

"Můstek má jedinečný profil, mírný nájezd a nelétá se tak vysoko. Důležité bude se dostat do třicítky a skákat druhé kolo," řekla pro web sport.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články