Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Frenzel běhal po pokoji a naskočí alespoň do týmů. Naopak Riiber končí

Německý sdruženář Eric Frenzel je venku z covidové izolace a stihne na Hrách závod družstev. Frenzel neměl možnost obhajovat zlato ze středního můstku ani bronz z velkého, ale může si spravit náladu alespoň při snaze o obhajobu týmového zlata. To Jarl Magnus Riiber účast vzdal poté, co mu po propuštění z izolace došly síly v běžecké části individuálního závodu se skokem na velkém můstku.

Eric Frenzel
zdroj: ČTK/AP autor: Andrew Medichini

Spolufavorizovaní Němci budou obhajovat zlato z Pchjongčchangu v sestavě Frenzel, Vinzenz Geiger, Manuel Faisst a Julian Schmid, první dva triumfovali i před čtyřmi lety. "Jsem rád, že moje cesta sem nepřišla úplně vniveč," řekl třiatřicetiletý Frenzel. Izolaci opustil v pondělí a dnes poprvé zasáhl do tréninků na velkém můstku ve středisku Čang-ťia-kchou. Ve všech třech kolech se umístil mezi první trojicí, řada sdruženářů ale přípravu vynechala.

V týmové soutěži tvoří běžeckou část štafeta na 4 x 5 km a bude otázkou, nakolik se dlouhá izolace podepíše na Frenzelově kondici. Mementem může být Riiberův případ. V úterý po suverénním vítězství ve skoku na velkém můstku dokončil běh vyčerpaný na osmém místě. Bojoval prý s křečemi a bolestmi. "Možná jsem neměl startovat," citovala agentura SID Riibera, který na to konto vzdal start v týmovém závodě. Běžecká část individuální soutěže nicméně měřila 10 km a Riiber si uškodil i chybou, protože v první polovině trati vjel do špatného koridoru a musel se vracet.

Frenzel se snažil udržet v kondici, jak jen to šlo. "Byl jsem na rotopedu, běhal po pokoji a dělal jsem trochu jógu, abych udržel tělo ohebné a fit," prozradil Frenzel. Po skončení izolace zvládl také pětikilometrový výběh a podle týmového lékaře byl do nominace zařazen až po důkladném vyšetření. "Udělali jsme mu EKG, poslechli si plíce," přiblížil reprezentační trenér Hermann Weinbuch.

Z německého týmu vůbec nemohl kvůli koronavirové nákaze zasáhnout do olympiády Terence Weber, místo něj dorazil do Číny Faisst. Do nominace pro týmový závod se nedostal člen úspěšného družstva z Pchjongčchangu a další dvojnásobný zlatý medailista z korejských Her Johannes Rydzek.

Frenzel a s ním i soupeř z norského týmu Jörgen Graabak se mohou stát prvními čtyřnásobnými olympijskými vítězi v severské kombinaci v historii. Třetím favoritem na medaili je Rakousko. Tyto tři země si rozdělily medaile na posledních dvou olympiádách i třech mistrovstvích světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články