Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Do Číny odletěla hlavní část výpravy hokejistů, chybí brankář Hrubec a útočník Špaček

Dalších patnáct hokejistů odcestovalo do dějiště olympijského turnaje v Pekingu. Vedle nich zamířili do Číny také generální manažer Petr Nedvěd, asistent trenéra Martin Straka a další členové realizačního týmu. V Pekingu tak bude mít český tým 26 z celkového počtu 28 nominovaných hráčů. Chybí už jen brankář Šimon Hrubec s útočníkem Michaelem Špačkem a také jeden z asistentů Jaroslav Špaček.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Pekingu odletělo dalších 15 hokejistů, chybí Hrubec a Špaček

Díky dobrým výsledkům testů na koronavirus mohl nakonec s druhou velkou skupinou, která měla cestu na dnešek delší čas naplánovanou, odletět i brankář Patrik Bartošák, u něhož byly výsledky testů v předchozích dnech hraniční.

Spolu s ním byli ve výpravě obránci David Musil, Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka a útočníci Roman Červenka, Michael Frolík, Jan Kovář, Matěj Stránský, David Krejčí, Vladimír Sobotka, Michal Řepík, Jiří Smejkal, Tomáš a Hynek Zohornovi a Matěj Blümel.

Ščotka s Blümelem jsou jakožto náhradníci součástí takzvaného "taxi squad", hráčů připravených naskočit v případě zdravotních potíží týmu v nelehké době boje s koronavirem.

Zatímco Musila s Kundrátkem uvolnil lídr extraligy Třinec již s předstihem, další zástupci domácí nejvyšší soutěže ještě v úterý hráli.

Sobotka s Řepíkem proti Blümelovi v souboji Sparty s Pardubicemi měli vše ulehčené tím, že se hrálo v Praze, kde národní tým před odletem pobýval. Lídr Olomouce Krejčí cestoval z Plzně.

V Pekingu se pod vedením hlavního trenéra Filipa Pešána připravuje už od minulého týdne sedm hráčů: obránci Ronald Knot, Lukáš Klok, Jakub Jeřábek, David Sklenička a Libor Šulák a útočníci Tomáš Hyka s Radanem Lencem.

Následně je doplnili obránce Vojtěch Mozík, útočník Lukáš Sedlák a náhradník David Tomášek, kteří do Číny odletěli v neděli večer. V pondělí je následoval brankář Roman Will.

Otazníky zůstávají u trojice Hrubec, Špaček a asistent Špaček. Nejlepší vyhlídky má gólman Omsku. "Věříme, že Šimon Hrubec se k nám brzy připojí," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Hrubec měl podobně jako Bartošák v posledních dnech hraniční hodnoty. "Michael Špaček a asistent Jarda Špaček však zatím zůstávají doma," přiblížil Zikmund.

"Bohužel, vypadá to s ním špatně. Ještě dáme řeč s Filipem (Pešánem), ale jemu se olympiáda výrazně vzdaluje. Mrzí nás to, ale je to špatný," uvedl v úterý pro deník Sport generální manažer Nedvěd ohledně aktuálního stavu útočníka švédské Frölundy.

O moc optimističtější nebyla ani situace bývalého vynikajícího obránce a olympijského vítěze z Nagana. "Je to zmar. Nic mi není, přitom marně čekám na negativní test," řekl Jaroslav Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články