Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V sezoně jsme neodehráli dobrá utkání a všichni o tom víme, hlásí Kovář a "céčko" neřeší

Na olympijských hrách v Pekingu by měl patřit mezi klíčové hráče české reprezentace. Jan Kovář, jednatřicetiletý centr švýcarského Zugu, byl na loňském mistrovství světa kapitánem národního týmu a mezi kandidáty na "céčko" se řadí i pro nadcházející turnaj. Sám si tím ovšem hlavu neláme a dle vlastních slov se soustředí na důležitější věci.

K reprezentaci se rodák z Písku připojil o víkendu a dnes absolvoval v Praze druhý trénink, na ledě však bylo jen osm hráčů. Další jsou již v dějišti, někteří v izolaci, další si ještě plní klubové povinnosti. "Je to divné. Už se těším na to, až se tam potkáme všichni a budeme mít nějaký společný trénink," konstatoval Kovář.

Do Pekingu by měl odletět s další částí výpravy v noci na středu. "Těším se, až budeme tam, dostaneme se do vesnice, budeme normálně trénovat a soustředit se na hokej."

Česká reprezentace zatím nezažívá vydařenou sezonu, na turnajích Euro Hockey Tour nevyhrála ani jeden zápas. Kovář si tak dobře uvědomuje, že se na olympiádě musí zlepšit. "Co se musí změnit? Je tam toho hodně. Asi všechno… Neodehráli jsme dobrá utkání, doufám, že všichni o tom víme, nelítáme nikde v oblacích," zdůraznil.

Účastník sedmi světových šampionátů je připraven na to, že by měl patřit s Romanem Červenkou, kterému se také daří ve Švýcarsku, mezi klíčové hráče. "Očekávání určitě jsou. Já ani Roman se jim nebráníme a doufám, že jestli budeme hrát spolu, že nám to půjde. A i kdyby ne, jsme schopní každý utáhnout jednu lajnu a pomoct k dobrému výsledku," uvedl Kovář.

Zda bude opět kapitánem, netuší. "S trenérem jsem o tom nemluvil a vůbec jsem to neřešil. Ani to teď řešit nechci… Jsou před námi důležitější věci," podotkl Kovář, jehož čekají druhé olympijské hry. Před čtyřmi lety byl součástí týmu, který obsadil čtvrté místo.

"Oproti mistrovství světa je turnaj kratší, je tam osmifinále. Týmy se snaží být první ve skupině, aby se mu vyhnuly. I atmosféra je trochu jiná, vídáte se s ostatními sportovci. Je to zábavnější," zakončil Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články