Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Češi měli po výhře volný program. Když je možnost, vždy volím led, říká Klok

Jen jedenáct hráčů, mezi kterými byla i trojice náhradníků, se zapojilo do nedělního dobrovolného tréninku hokejové reprezentace. Ze základního kádru se den po vítězství nad sbornou objevil na ledě jen obránce Lukáš Klok a útočník Michael Špaček, jenž do dějiště turnaje přicestoval až ve čtvrtek večer.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání ROV – Česko

"Dal jsem úplně dobrovolný program, aby kluci nemuseli trávit další hodiny v autobuse. Většina hráčů ale přijela na arénu a jsou v péči fyzioterapeutů a masérů," řekl kouč Filip Pešán, který s hráči šel na led stejně jako trenér brankářů Zdeněk Orct.

Vedle náhradníků Jana Ščotky, Davida Tomáška a Matěje Blümela, Kloka a Špačka se na ledě objevili brankáři Roman Will, Patrik Bartošák, obránci David Musil a David Sklenička a útočníci Radan Lenc s Michaelem Frolíkem.

"Jsem zvyklý nějakým způsobem makat už odmala. Vyhovuje mi více být na ledě, není to samozřejmě ve stoprocentním tempu. Je to spíše formou rozbruslení, aby si člověk zahrál s pukem, zastřílel a něco vyzkoušel. Mám to radši než dvacet minut jezdit na kole a čumět do blba. Když je možnost, vždy volím led," řekl Klok.

Český tým si ještě mohl užívat radost z vítězné koncovky sobotního duelu proti Rusku, který vyhrál 6:5 v prodloužení a uspěl podruhé za sebou. "Jsme hrozně rádi, že jsme takhle vyrovnaný zápas dovedli do vítězného konce. Stálo nás to hodně sil, ale nejlepší regenerací je výhra. Bonusový bod pro další dva dny byl hodně důležitý," podotkl Pešán.

Již v neděli se Češi začnou připravovat na kvalifikační část. V úterý je čeká boj o postup do čtvrtfinále a o jejich soupeři rozhodnou poslední zápasy.

"Určitě se budeme dívat na výsledky. Osobně se podívám na zápas Švédsko–Finsko, který bude zajímavý. Že bychom si ale někoho vybrali a fandili mu, aby to nějak dopadlo, to ne. Člověk si nevybere. I Dánové hrají zajímavý, silový a účelný hokej. Ve finále musíte porazit všechny. Je to o nás, jak k tomu přistoupíme," uvedl Klok.

Trenér Pešán jej hned na začátku turnaje zařadil do obranné dvojice s klubovým spoluhráčem z Nižněkamsku Ronaldem Knotem a pouze oni odehráli beze změny všechny tři zápasy. "Jsem rád, že nám to zatím funguje, protože v klubu spolu vůbec nehrajeme. Jen před sezonou jsme spolu nastupovali, ale moc to nešlo. Trenér nás rozdělil, protože to bylo prospěšnější pro tým a nás dva. Každý může tvořit ve své lajně," řekl Klok.

Šestadvacetiletý obránce totiž stejně jako jeho krajan rád tvoří hru a myslí na podporu ofenzivy. "Před sezonou jsme s tím měli trošku problém. Tady je to něco jiného, pobavili jsme se o tom, člověk tady nemůže vůbec přidržovat puky. Když se zbavíte jednoho hráče a neposunete puk, hned tam máte dalšího. Situace se změní, je lepší to rychle posunout a otevře se jiná nahrávka. Řekli jsme si to a zatím to funguje," dodal Klok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články