Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Je to olympiáda a počítá se vítězství, řekl Jandač po trápení s Koreou

Česká hokejová reprezentace proti srdnatě vzdorujícím Korejcům "utrpěla" výhru 2:1 a základní úkol v podobě zisku plného počtu bodů splnila. Trenér Josef Jandač si uvědomuje, že ve hře jeho svěřenců byla řada nedostatků, na kterých budou muset hráči zapracovat. Za nejdůležitější však považuje fakt, že domácí tým porazili.

Josef Jandač na střídačce národního týmu
zdroj: REUTERS autor: Brian Snyder

"Bylo to těžké utkání a pro nás důležité první vítězství. Bylo to trošku nervózní, hlavně v první třetině," řekl Jandač.

Skóre sice otevřela Korea, ale Jan Kovář s Michalem Řepíkem ještě v první třetině průběh duelu otočili. "V okamžiku, kdy jsme šli do vedení, jsme doufali, že přidáme ještě nějaký gól, abychom se uklidnili. Ten ovšem nepřišel, i když jsme šance měli," pokračoval český kouč.

I kvůli tomu byl závěr nervózní. "Když se zápas chýlil ke konci, bylo to pro kluky těžké. Šlo o to, abychom neudělali nějakou chybu. Nečekali jsme nic jednoduchého. Korejci hráli přesně to, co jsme čekali. Bojují, jsou brusliví a hrají na hranici sebeobětování," uvedl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Korea

Zkušený stratég dále poukázal na fakt, že soupeřovo nadšení zvyšoval těsný výsledek. "Kdybychom odskočili na rozdíl více gólů, tak by jejich mentalita taková nebyla. I nám by se lépe hrálo. Tím, že byli ve hře, bylo utkání dramatické."

Češi se proto museli až do posledních vteřin obávat o osud zahajovacího střetnutí olympijského turnaje. Korejci v závěru hráli více než minutovou power play a tlačili se za vyrovnáním. "Zatrnulo nám. Samozřejmě vícekrát. Za stavu 2:1, když je nějaká šance, tak je to samozřejmě nepříjemné," přiznal devětačtyřicetiletý trenér.

Další zápas čeká český výběr v sobotu, kdy změří síly s Kanadou. "Musíme zlepšit hlavně hru v pěti a hrát pospolu. Dnes jsme byli zbytečně roztažení. Vedle toho musíme zlepšit fyzickou hru, v osobních soubojích jsme nebyli dostatečně silní," konstatoval Jandač s tím, že hra jeho svěřenců se změní i s kvalitou soupeře.

"Teď nás čeká jeden z favoritů, tohle byl outsider, i když se jednalo o domácí tým. Korejci tady hrají v euforii a nemají co ztratit. Pro nás to bylo povinné vítězství, těžké vstupní utkání a já tady nebudu, když jsme ho vyhráli, někoho shazovat. Není to úplně jednoduché. Je to olympiáda a počítá se vítězství. Teď nás čeká jiný soupeř a věříme, že hra bude jiná," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články