Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další olympiáda? To už asi nevydržím, ale stát se může cokoliv, připouští Vítková

S bronzovou medailí, kterou má od prvního dne olympiády položenou vedle polštáře, odjede spokojená biatlonistka Veronika Vítková z Pchjongčchangu. Po dlouhé době se těší na týden domů a věří, že se do konce sezony udrží v elitní desítce Světového poháru.

Veronika Vítková
zdroj: Reuters autor: Murad Sezer

Vítková odstartovala Hry skvěle, ziskem bronzu ve sprintu. Ve stíhačce pak dojela sedmá, ve vytrvalostním závodu osmnáctá a z hromadného startu vyšla čtrnáctá. V součtu byla pátou nejlepší ženou biatlonových závodů v Pchjongčchangu.

"Můžu být jen spokojená, vyjela jsem si svoji první velkou medaili, a to na olympiádě. Pak i v dalších závodech se dalo bojovat vysoko, bohužel jsem si to vždycky nějakou ranou odstřelila, ale to je biatlon. Já jsem ráda, že mám medaili," řekla.

Vytouženou medaili měla po celou dobu olympiády položenou vedle polštáře v olympijské vesnici. "Až když jsem se šla fotit, tak jsem ji dala do krabičky."

Nepovedená štafeta jako rozlučka s olympiádou?

Vítková má za sebou třetí a nejúspěšnější olympijské tažení. V Soči před čtyřmi lety pomohla smíšené štafetě ke stříbru a sama dvakrát dojela v desítce. V 29 letech je možné, že štafeta žen v Pchjongčchangu, která Češkám nevyšla, by mohla být jejím olympijským loučením.

"Nedokážu říct. Myslím, že už čtyři roky nevydržím, ale stát se může cokoliv," pokrčila rameny. "Těžko říct. Určitě bude záležet na zdraví, jak to půjde. Myslím, že to půjde sezonu od sezony." Nyní se především těší po dlouhé době domů. "Jedno na co, prostě se těším," řekla. Určitě na přítele Marka Lejska. "Na Máru se samozřejmě těším, neviděli jsme se skoro od Vánoc, když nepočítám tři hodiny v Anterselvě," usmála se.

Veronika Vítková s bronzovou olympijskou medailí ze sprintu
zdroj: REUTERS autor: Eric Gaillard

Po návratu domů je připravená, že bude oslavovanou medailistkou. "Asi to bude hektičtější, ale nějak to zvládneme," řekla Vítková. Doma ale stráví jen týden a s týmem vyrazí na závěrečné tři díly Světového poháru. "Určitě bych se chtěla udržet třeba v celkové desítce. Forma je, pořád můžu bojovat o hezké umístění," konstatovala biatlonistka.

Sezonu dokončí s vlastní zbraní, jejíž pažba se ve smíšené štafetě rozletěla na několik kusů. Trenéři ji ale před štafetou žen slepili. "Byla jsem v šoku. Nevěřila bych, že v cíli rozmlátím pažbu, ale už je stejná, jako byla, jen má takové lehké jizvy."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články