Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Velký středeční souhrn: Švábíková se blýskla rekordem

Adam Ondra si po vydařeném představení v lezení na obtížnost zajistil účast ve finále. Amálie Švábíková uspěla na výšce 480 cm, překonala český rekord a skončila pátá. Nikola Ogrodníková posledním pokusem postoupila z kvalifikace a dál prošel také Jan Štefela. Semifinálovou jízdu si vyjel rychlostní kajakář Josef Dostál i kanoista Martin Fuksa a oba doplnila také kajakářka Anežka Paloudová. 

Amálie Švábíková
zdroj: Reuters

Lezec Ondra předvedl parádní výkon v obtížnosti

Povedeným výkonem si sportovní lezec Adam Ondra zajistil místenku v pátečním finále. V lezení na obtížnost zapsal 68,1 bodu, předvedl druhé nejhodnotnější představení a v semifinálové fázi obsadil celkově třetí místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Adam Ondra v semifinále lezení na obtížnost
Dostupnost videa skončí: 10.08.2024 11:38

Švábíková překonala český rekord, Ogrodníková prošla z kvalifikace, dál jde i Štefela. Manuel končí v semifinále

Pátá na světě. Amálie Švábíková překonala český rekord, který má nyní hodnotu 480 cm, a skončila pátá v největší světové konkurenci. Oštěpařka Nikola Ogrodníková hodila 61,16 metru a je ve finále. Naopak Petra Sičáková skončila až čtrnáctá a ze soutěže vypadla. Postup oslavil také výškař Jan Štefela, Jakub Dudycha musí v běhu na 800 metrů do oprav. Olympiáda skončila také pro běžkyni na 1500 metrů Kristiinu Sasínek Mäki, která neuspěla v opravách. V semifinále skončily olympijské hry pro lurdes Glorii Manuel.

Paloudová zvládla čtvrtfinále a semifinálovou místenkou vyrovnala Dostála s Fuksou

Rychlostní kajakářka Anežka Paloudová zajela třetí místo v úvodní rozjížďce na trati 500 metrů a přímý postup do semifinále jí nejprve unikl. Pětadvacetiletá česká reprezentantka však následné čtvrtfinále zvládla a prošla mezi nejlepší. Přímou účast v semifinále si hned pojistil vítězný kanoista Martin Fuksa i kajakář Josef Dostál, který obsadil ve své jízdě druhé místo.

Golfistky vstoupily do olympijského turnaje

Jednu ránu nad par zahrála v prvním kole golfistka Sára Kousková a v olympijském turnaji je na 26. místě. Druhé české reprezentantce Kláře Davidson Spilkové patří 46. pozice. Čtyřkolovou soutěž na hřišti National nedaleko Paříže vede domácí Céline Boutierová se skóre -7 a náskokem tří ran.

Týmovou stíhačku vyhráli Australané

Olympijskými vítězi ve stíhacím závodě družstev se stali australští dráhaři. Ve finálovém souboji porazili Brity. Bronz získali Italové díky vítězství nad Dány. Mezi ženami slavily zlato Američanky, stříbro mají Novozélanďanky, bronz Britky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Boj o medaile ve stíhacím závodě dráhařů
Dostupnost videa skončí: 10.08.2024 18:57

Olympijská premiéra chodecké štafety mixu patřila Španělsku

Chodecký závod smíšených dvojic vyhráli Španělé Álvaro Martín a María Pérezová v čase 2:50:31. Reprezentanti Eliška Martínková a Vít Hlaváč nedokončili poté, co česká závodnice šest kilometrů před cílem na 23. místě odstoupila.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr závodu smíšené štafety v chůzi
Dostupnost videa skončí: 10.08.2024 10:39

Francouzští házenkáři si o medaile nezahrají

Francie nezvládla čtvrtfinálové drama s Německem a po porážce 34:35 po prodloužení na domácím turnaji končí. Německým hrdinou se stal Renars Uscins, autor vítězné branky. Němci v semifinále narazí na Španěly. O další dvě místa usilují Dánové, Švédové, Norové a Slovinci. Do čtvrtfinálové fáze dospěl také turnaj basketbalistek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hrubka Mema v závěru čtvrtfinále házenkářů Francie – Německo
Dostupnost videa skončí: 10.08.2024 15:24

Faměra se španělskými pólisty na medaili nedosáhne

Český rodák Martin Faměra s vodními pólisty Španělska olympijskou medaili nezíská. Španělé sice v Paříži ovládli jednoznačně s pěti výhrami skupinu, ale ve čtvrtfinále podlehli 8:10 mistrům světa Chorvatům.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články