Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Velký nedělní souhrn: Nejrychlejším mužem Her je Noah Lyles

Devátý soutěžní den na olympijských hrách nabídl několik vrcholů. Česká výprava si na další medaili zatím musí počkat, Karolína Muchová a Linda Nosková prohrály souboj o bronz. Už v osmifinále play-off vypadli beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Tenisový turnaj vyhrál Novak Djokovič. Nejrychlešjím sprinterem Her je Noah Lyles v čase 9,79. 

Noah Lyles
zdroj: Reuters

Muchová s Noskovou napodobily mužské kolegy

Podobně jako pár Tomáš Macháč a Adam Pavlásek ani Karolína Muchová s Lindou Noskovou nedosáhly ve čtyřhře na bronz. V utkání o třetí místo na olympiádě získaly jen čtyři hry a hladce podlehly španělské dvojici Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová.

Juška skočil do finále, Lyles je nejrychlejším mužem olympiády

Dálkař Radek Juška se představí v olympijském finále. Svým druhým kvalifikačním pokusem na centimetr přesně splnil limit 815 cm. Osmnáctiletý Petr Meindlschmid na zkušenějšího kolegu nenavázal, skočil jen 697 cm a závod pro něj skončil. Nikoleta Jíchová obsadila páté místo v rozběhu na 400 metrů překážek časem 55,45 sekundy a musí do pondělních oprav. Do oprav půjde na stejné trati i Matěj Krsek.

Nejrychlejším sprinterem olympiády je Noah Lyles. Americký favorit velice těsně porazil druhého Kishana Thompsona z Jamajky. Oba běželi za 9,79. Třetí je další z Američanů Fred Kerley.

Prskavec a Rohan postoupili do čtvrtfinále kayakcrossu, Fišerová a Galušková končí

Cesta českých slalomářů pavoukem kayakcrossu pokračuje. Jiří Prskavec i Lukáš Rohan neměli z hlediska soupeřů ve 2. kole lehké rozjížďky, ale oba po dobrých rozhodnutích v průběhu závodu obsadili bezpečně druhou postupovou příčku. Prošli tak do čtvrtfinále. Naopak Antonie Galušková ze soutěže vypadla, rozhodčí jí neuznali "eskymácký obrat". Tereza Fišerová pak obsadila ve své jízdě nepostupovou třetí příčku.

Djokovič je olympijským šampionem

Cíl, který si před olympiádou dal, splnil na jedničku. Srbský tenista Novak Djokovič získal v Paříži zlatou medaili a zkompletoval fenomenální kariérní sbírku úspěchů. Ve vyrovnaném finále porazil Carlose Alcaraze ze Španělska 7:6 a 7:6.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr utkání Djokovič – Alcaraz
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 17:38

Cyklistické zlato putuje do Spojených států. Faulknerová zaskočila favoritky

Silniční závod cyklistek vyhrála v Paříži Američanka Kristen Faulknerová. Jednatřicetiletá závodnice rozhodla závěrečným nástupem tři kilometry před cílem. Zatímco se po sobě tři její soupeřky dívaly, Faulknerová si dojela pro olympijské zlato. Stříbrná je Marianne Vosová, bronz bere Lotte Kopecky. Julia Kopecký obsadila šestatřicáté místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr silničního závodu cyklistek
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 17:54

Beachvolejbalisté nenavážou na titul mistrů světa

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na boje o medaile musí zapomenout. V osmifinále play-off nestačili na nizozemskou dvojici Stefana Boermanse a Yoricka de Grooteho, když prohráli ve dvou setech.

Finke slaví ve světovém rekordu

Olympijský závod kraulařů na 1500 metrů vyhrál ve světovém rekordu obhájce tokijského zlata Bobby Finke. Američan dohmátl v čase 14:30,67 a dvanáct let starý rekord Číňana Sun Janga překonal o 35 setin sekundy. Druhý skončil Ital Gregorio Paltrinieri, který úspěšně kombinuje bazénové a dálkové plavání a nejdelší olympijskou bazénovou trať vyhrál už v Riu. Třetí byl irský mistr světa Daniel Wiffen, pařížský šampion z osmistovky.

Šumové ani pistolářům se nepovedla kvalifikace

Do olympijského finále ve skeetu Barbora Šumová neprošla. Česká střelkyně skončila po druhé části kvalifikace na konečném 22. místě, když k pěti chybám přidala dalších šest minutých terčů. K posunu do rozstřelu o poslední postupovou šestou příčku ji dělilo šest zásahů. Úspěšní nebyli ani pistoláři, Matěj Rampula byl čtrnáctý, Martin Podhráský obsadil až 27. místo.

Von Bredowová-Werndlová získala v drezúře obě zlata, Kim U-čin je nejúspěšnějším lukostřelcem

Olympijské drezúře nadále vládne německá jezdkyně Jessica von Bredowová-Werndlová. Stejně jako před třemi lety v Tokiu také v Paříži zaznamenala dva triumfy a po týmové zvítězila také v individuální soutěži.

Pátým zlatem v kariéře se zapsal do historie Kim U-čin, jenž se tak stal nejúspěšnějším lukostřelcem pod pěti kruhy. Korejec získal třetí zlato z Paříže díky premiérovému triumfu v soutěži jednotlivců.

Čína slaví zisk dalších dvou nejcennějších kovů. Stolní tenista Fan Čen-tung porazil ve finále dvouhry Švéda Trulse Möregaardha 4:1 na sety, gymnasta Liou Jang obhájil zlato na kruzích. Na bradlech se radovala Kajlía Namúrová z Alžírska.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články