Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Další tenisová medaile nebude, Muchová s Noskovou nezvládly duel o bronz

Mohly přidat bronz do sbírky české výpravy, ale utkání o celkové třetí místo na olympiádě prohrály. Karolína Muchová a Linda Nosková podlehly ve čtyřhře španělské dvojici Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová 0:2 na sety po výsledku 2:6 a 2:6.

Karolína Muchová a Linda Nosková
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Muchová s Noskovou, které se daly pod pěti kruhy dohromady po odhlášení zraněné Markéty Vondroušové, nenavázaly na medailové úspěchy krajanek z minulých let. Před třemi lety v Tokiu získaly zlato Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, v roce 2016 vybojovaly bronz v Riu de Janeiro Lucie Šafářová a Barbora Strýcová a o čtyři roky dříve skončily v Londýně stříbrné Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Jedinou tenisovou medaili získali v Paříži Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková, kteří se stali olympijskými šampiony ve smíšené čtyřhře. Macháč poté neuspěl s Adamem Pavláskem v boji o bronz v mužském deblu.

"Jsme zklamané, smutné, že se nám to nepovedlo," řekla Muchová. "Soupeřky byly nepříjemné, víceméně to bylo stejné jak poslední zápas, takže to mělo podobný průběh," hodnotila Nosková.

Muchová s Noskovou, které v semifinále nestačily na italskou dvojici Sara Erraniová, Jasmine Paoliniová, přišly pětkrát o servis. Španělské soupeřky dokázaly brejknout jen jednou a prohrály za hodinu a 14 minut. V utkání doplatily na 26 nevynucených chyb, soupeřky jich měly pouze osm.

První podání ztratila hned v úvodní hře Nosková a Španělky se ujaly vedení 3:1. Další brejk získaly nasazené osmičky i při podání Muchové v sedmé hře a vzápětí využily na servisu druhý setbol.

Ani ve druhé sadě se Češkám, které vyhrály první tři kola po obratech v super tie-breacích, nedařilo. Po dalších dvou ztracených servisech a nevynucených chybách Muchové prohrávaly 0:3. Manko jednoho brejku ještě smazaly, k dalším šancím se už ale nedostaly. V sedmé hře přišly o servis znovu a Španělky vzápětí využily první mečbol.

"Těžké to bylo, nepovedlo se nám to (je zlomit). Myslím si, že jsme nepředvedly úplně nejlepší výkon. Úplně jsme se nepoučily (z utkání proti Italkám). Možná jsme chtěly tak moc, až nám to svázalo ruce, a bohužel to nevyšlo," uvedla Muchová.

"Byl to těžký turnaj. Uhrály jsme, co od nás ani nikdo nečekal," řekla Nosková. "Je mi to strašně líto. Poděkovala bych všem, co nás podporovali. Nečekaly jsme, že budeme tak daleko. Pak to bylo tak blízko, o to to asi víc mrzí. Skončily jsme čtvrté, to je asi to nejhorší místo, co jde. Ale jedeme dál," dodala Muchová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články