Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Češi podlehli nizozemským beachvolejbalistům ve dvou setech a s hřištěm pod Eiffelovou věží se loučí

O postup do další fáze olympijského turnaje bojovali v osmifinále turnaje plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Jejich soupeři byli Nizozemci Stefan Boermans a Yorick de Groot. Čeští reprezentanti na Nizozemce nestačili a s olympijským turnajem se loučí po prohře 0:2 na sety.

Český reprezentační pár vstoupil do zápasu velmi dobře a soupeřům nedovolil větší bodový odskok. Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se s Nizozemci přetahovali o bod až do stavu 10:11, kdy se Boermansovi s de Grootem podařilo odskočit na rozdíl tří bodů. Následoval oddechový čas pro českou dvojici, který odstartoval jejich stíhací jízdu. Vyrovnali na skóre 13:13, ale i nizozemská dvojice využila možnosti odpočinku, a přerušila tak přísun bodů na české konto. I přes závěrečné drama, kdy Češi zahráli několik vítězných výměn, ukořistili první set Nizozemci.

Start druhé sady se nesl v podobném duchu jako v té první – oba páry se tahaly o jediný bod. Rozdílem bylo pouze to, že se Nizozemci museli dotahovat na české duo. Hra se proměnila, když se do výraznějšího trháku 5:8 dostali Boermans s de Grootem. Češi museli opět dohánět ztrátu a do akce se konečně výrazněji dostaly bloky Davida Schweinera. Ani ty ale nezabránily tomu, aby si Nizozemci udrželi pohodlný čtyřbodový náskok, který Češi neohrozili až do samotného konce utkání. 

Čeští beachvolejbalisté se s olympijským turnajem loučí v osmifinále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články