Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Velký čtvrteční souhrn: Prskavec neuspěl, ale Česko má jistou první medaili

Češi v Paříži stále čekají na medaili, ale jeden cenný kov už mají jistý. Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem totiž postoupili do finále smíšené čtyřhry. To je na programu v pátečních večerních hodinách. Střelec Jiří Přívratský byl medaili blízko, ale nakonec obsadil čtvrté místo ve finále třípolohové malorážky. Na divoké vodě neuspěl Jiří Prskavec, který pokazil finálovou jízdu. Lindu Noskovou s Karolínou Muchovou čeká semifinále. 

Prskavec pokazil finálovou jízdu, jeho nástupcem je De Gennaro z Itálie

Jiří Prskavec si z Francie medaili z kajaku neodveze. Obhájci zlata z minulých Her se nevydařila jeho finálová jízda a po dvou chybách skončil na celkovém osmém místě. Na bronz ztratil necelé tři vteřiny. Jeho nástupcem na olympijském trůně je Ital Giovanni De Gennaro. Stříbrný skončil domácí mladík Titouan Castryck, bronz bere Pau Echaniz ze Španělska. 

Přívratský byl necelý bod od medaile

Střelci Přívratskému nakonec chybělo k bronzové medaili ve finále třípolohové malorážky pouhých 0,7 bodu. Tolik ztratil na třetího Swapnila Kusaleho z Indie. Soutěž vyhrál Liou Jü-kchun a pro Čínu to znamenalo už desáté zlato a dvacátý cenný kov z Her v Paříži. Veronice Blažíčkové kvalifikace v ženské soutěži nevyšla, obsadila 16. místo a do finále neprošla.

Siniaková s Macháčem mají jistou medaili, Muchová a Nosková o ni budou hrát

Český tenis už sice nemá zástupce v singlu, ale ve čtyřhře pod pěti kruhy válí. Další krůček k zisku cenného kovu udělaly Karolína Muchová a Linda Nosková, které si ve čtvrtfinále poradily s tchajwanským párem Sie Šu-wej a Tsao Čch'-a-i. 

Dvojici Tomáš Macháč a Adam Pavlásek se na výhru žen navázat nepovedlo a zahraje si o bronz. V semifinále Češi podlehli zkušenému americkému páru Austin Krajicek a Rajeev Ram dvakrát 2:6. Později odpoledne neuspěly ani Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Druhá jmenovaná si ale chuť spravila po boku Tomáše Macháče – společně postoupili do finále olympijského turnaje.

Světová jednička Iga Šwiateková ve dvouhře zlatou medaili nezíská. Polská tenistka v oblíbeném areálu Rolanda Garrose, kde třikrát v řadě slavila zisk grandslamového titulu včetně tohoto roku, podlehla v semifinále Číňance Čeng Čchin-wen 2:6 a 5:7.

Bilesová se vyrovnala Latyninové a Čáslavské

Američanka Simone Bilesová jako třetí gymnastka historie po Larise Latyninové a Věře Čáslavské získala druhé olympijské zlato ve víceboji. Sedmadvacetiletá sportovní hvězda vyhrála v Paříži před Brazilkou Rebecou Andradeovou a svou krajankou Sunisou Leeovou. Dva dny po triumfu v soutěži družstev tak vícebojařská šampionka z Ria de Janeiro 2016 vybojovala své druhé pařížské a celkově šesté olympijské zlato.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Vyvrcholení gymnastického víceboje žen
Dostupnost videa skončí: 04.08.2024 21:24

Český ženský dvojskif byl v malém finále druhý

Veslařky Lenka Lukšová a Anna Šantrůčková předvedly ve finále B druhý nejlepší výkon a celkově jim patřila v olympijském závodě osmá příčka. Česká posádka nestačila jen na Australanky Amandu Batemanovou a Harriet Hudsonovou, na které ztratila více než dvě sekundy.

Švíková se může těšit na finále windsurfingu

Windsurfařka Kateřina Švíková skončila po čtrnácti jízdách olympijské regaty šestá a postoupila do medailových bojů. Finále třídy iQFoil absolvuje v Marseille během pátečního odpoledne.

Chodecké triumfy pro Čínu a Ekvádor

První zlatou medaili v atletice si z Paříže odnese chodec Brian Pintado z Ekvádoru, jenž dvacetikilometrovou trať zvládl v čase 1:18:55. Druhý Caio Bonfim z Brazílie zaostal o čtrnáct vteřin. Ženský závod ovládla s náskokem 25 vteřin Jang Ťia-jü a zajistila Číně druhé zlato dne. Eliška Martínková obsadila 27. příčku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články