Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Co neminout ve čtvrtek: Obhájí Prskavec zlato? Ve finále se představí střelec Přívratský 

Postará se o první českou medaili z letošních Her kajakář Jiří Prskavec? Ten v Paříži obhajuje olympijské zlato ve vodním slalomu. Jiří Přívratský bude jako první český střelec bojovat ve finále. V chůzi na 20 kilometrů se představí Eliška Martínková a v permanenci bude i windsurfařka Kateřina Švíková. Přímý přenos olympijského vysílání sledujte živě od 7:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jiří Prskavec
zdroj: Reuters

Prskavec po bronzu z Ria de Janeiro a zlatu z Tokia touží po další medaili. Mezi muži na kajaku může být první, komu by se podařila obhajoba. V kvalifikaci projel trať rychleji devatenáctiletý domácí objev Titouan Castryck, ale český kajakář závěr očividně vypouštěl. Nečekané problémy měl jeden z favoritů Brit Joseph Clarke. Olympijský vítěz z Ria v prvním kole minul branku, ve druhém už si ale postup pohlídal. 

Přívratský na střelnici v Chateauroux proklouzl do osmičlenného finále z posledního místa jen díky pomocným kritériím, ale ve finále se bude začínat od nuly. Zásahy se budou hodnotit na desetinná místa a nejslabší střelci budou postupně odpadat, až zůstane jen vítěz. Při lednovém Světovém poháru v Káhiře byl český reprezentant v kvalifikaci sedmý, ale finále vyhrál.

V kvalifikaci potvrdil svou kvalitu světový rekordman Číňan Liou Jü-kchun, který jako jediný nasbíral 594 bodů, o čtyři víc než Přívratský. V kvalifikaci stejné disciplíny bude střílet i Veronika Blažíčková, její postup do finále by však byl velkým překvapením.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Přívratský: Mám radost, ale je to trochu hořkosladké
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 12:26

Veslařky Lenka Lukšová a Anna Šantrůčková pojedou na dvojskifu finále B. "Z mého pohledu bylo áčko blízko. Časově nakonec ne, ale v závodě jsme byly a došlo nám až v konci, kdy nám ujely," uvedla Lukšová po závodě. Dvaatřicetiletou Lukšovou tak na olympiádě již počtvrté čeká start na dvojskifu ve finále B. V Londýně 2012 vybojovala ještě pod dívčím jménem Antošová společně se starší sestrou Jitkou sedmé místo. V Riu de Janeiro i před třemi lety v Tokiu skončily s Kristýnou Fleissnerovou desáté. Třiadvacetiletá Šantrůčková startuje na OH poprvé.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Semifinále dvojskifu Anny Šantrůčkové a Lenky Lukšové
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 11:27

Atletický program začne chodeckými závody na 20 kilometrů s Eliškou MartínkovouWindsurfařka Kateřina Švíková se pokusí udržet v první desítce. Švíková figuruje po sedmi ze 17 jízd na průběžném 6. místě. Nejlepší z úvodní série postoupí přímo do finále, druhá a třetí půjdou do semifinále a závodnice ze 4. až 10. místa do čtvrtfinále.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Švíková: Dneska už víc foukalo, čekaly jsme dlouho na vodě
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 23:47

Američanka Simone Bilesová bude ve víceboji bojovat už o šesté olympijské zlato. V kvalifikaci byla suverénně nejlepší, nejvyšší známky dostala s výjimkou bradel ve všech disciplínách a má šanci stát se první gymnastkou, která získá na jedněch Hrách pět zlatých. Tím by překonala rekord, jehož spoludržitelkou je od roku 1968 Věra Čáslavská. Titul ve víceboji z Tokia obhajuje její krajanka Sunisa Leeová, mezi ně se v kvalifikaci vklínila Brazilka Rebeca Andradeová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bilesová dovedla Američanky k triumfu v družstvech
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 00:20

Olympijskému bazénu zatím vládne australská výprava a ve čtvrtek může přidat další zlato v kraulařské štafetě žen na 4x200 metrů. Pro Mollie O'Callaghanovou by to byl další krok na cestě k titulu nejúspěšnější plavkyně Her. Její konkurentkou je sedmnáctiletá Kanaďanka Summer McIntoshová, od níž experti očekávají druhé zlato na trati 200 metrů motýlek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články