Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Velký pondělní souhrn: Rohan a Choupenitch medaile z Tokia neobhájili, Seemanová zopakovala šesté místo

Pondělní olympijské soutěže jsou u konce. Kanoista Lukáš Rohan skončil v pařížském finále šestý, totožné umístění si připsala plavkyně Barbora Seemanová na 200 m volný způsob. Cesta fleretisty Alexandra Choupenitche skončila v osmifinále. Nedařilo se ani střelci v trapu Jiřímu Liptákovi. Úspěšní ale byli tenisté, Barbora Krejčíková je už v osmifinále a českým reprezentantům se vedlo i ve čtyřhrách.

Lukáš Rohan
zdroj: Reuters

Rohan útočil na medaili, ta byla vysoko

Lukáš Rohan bojoval o první českou medaili z letošních Her. Český kanoista dlouho držel přední příčky, nakonec ale spadl na konečnou šestou pozici. Devětadvacetiletý závodník tak nenavázal na svoje stříbro z minulé olympiády v Tokiu. Ze zlata se raduje suverénní Francouz Nicolas Gestin, který zvítězil o více než pět vteřin.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jízda Lukáše Rohana ve finále kanoistů
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 17:42

Seemanová znovu šestá na 200 m volný způsob

Barbora Seemanová zopakovala svůj tři roky starý výsledek z tokijské olympiády a ve finále na 200 m volný způsob doplavala na šestém místě. Česká závodnice na bronz ztratila 92 setin. Nejlepší byly Australanky O'Callaghanová a Titmusová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Finále kraulařské dvoustovky s Barborou Seemanovou
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 21:43

Lipták se v prvním dnu kvalifikace trápil

Obhájci zlata v trapu nevyšel na střelnici v Chateauroux úvodní den olympijské kvalifikace. Lipták má se šesti chybami minimální šanci na účast v šestičlenném finále, mezi třiceti střelci mu patří průběžně 27. místo. V tradičně vyrovnané brokařské soutěži před třemi lety se nepostupovalo ani se třemi minutými terči.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lipták: Jsem zklamaný. Nevím, co jsem dělal za chyby
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 14:53

Krejčíková prožila poklidný zápas, postup slaví i debly

Na rozdíl od divokého prvního duelu olympijského turnaje se tentokrát Krejčíková tolik nenadřela. Číňanku Wang Sin-jü přehrála 6:3 a 6:2 a může se těšit na osmifinále. Ve čtyřhře uspěly Karolína Muchová a Linda Nosková proti dvojici nezávislých sportovkyň Jekatěrina Alexandrovová a Jelena Vesninová po setech 2:6, 7:6 (7:5) a 10:6 v super tie-breaku.

Dál postoupili také Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem, kteří udolali britskou dvojici Joe Salisbury a Neal Skupski po obratu 4:6, 6:3 a 10:8. Prvně jmenovaný posléze uspěl i ve smíšené čtyřhře po boku partnerky Kateřiny Siniakové, se kterou vyřadil nasazené jedničky Zvereva a Siegemundovou z Německa 6:4, 7:5.

V dalším kole singlu se představí také světová jednička Iga Šwiateková nebo Novak Djokovič, jenž v souboji hrajících legend porazil Rafaela Nadala 6:1 a 6:4.

Matelová smolně vypadla ve 2. kole turnaje stolních tenistek

Hana Matelová bojovala do poslední chvíle, ale svůj druhý zápas na olympijských hrách s Nizozemkou Eerlandovou prohrála v sedmi setech. V něm podlehla soupeřce 9:11, v utkání česká hráčka vedla už 3:1 na sady. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěrečný set utkání Matelová – Eerlandová
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 21:22

Fleretista Choupenitch se do čtvrtfinále neprobojoval

Na vítězný vstup do olympijského turnaje Choupenitch nenavázal. Český šermíř si sice na úvod poradil s Polákem Michalem Siessem hladce 15:3, ale v dalším kole podlehl Italovi Guillaumeovi Bianchimu 5:15 a s turnajem se rozloučil.

Pidcock dosáhl na obhajobu, Cink byl 25.

Britský cyklista Tom Pidcock obhájil na francouzské trati svůj triumf z Tokia a podruhé se stal šampionem v olympijském cross country. Pidcock v závěru posledního okruhu dokázal porazit domácího Victora Koretzkyho, bronz získal Jihoafričan Alan Hatherly. Ondřej Cink byl v cíli pětadvacátý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dramatický závěr mužského závodu v cross country
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 15:30

Trunda zakončil všestrannost závěrečným parkurem

Jezdec Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke skončil ve všestrannosti na 50. místě a do finálového druhého kola parkuru pro 25 nejlepších už nenastoupí. Týmové zlato získala popáté v historii Británie, jež obhájila prvenství z Tokia.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Parkur Miroslava Trundy v závodě všestrannosti
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 11:23

První zlatou medaili dne získala šestnáctiletá korejská střelkyně

Olympijský titul ze vzduchové pušky vybojovala teprve šestnáctiletá Korejka Pan Ho-čin. Svou cestu za zlatem si ale zkomplikovala dvěma posledními ranami, které ji a její nejbližší soupeřku Huang Jü-tching z Číny posunula až k finálnímu rozstřelu. V něm pak o medailích rozhodla jedna desetina milimetru ve prospěch mladší střelkyně. Bronz získala Švýcarka Audrey Gogniatová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam finále střelkyň ze vzduchové pušky
Dostupnost videa skončí: 05.08.2024 09:30

Jachtařky jsou v polovině regaty jedenácté

Zosia Burska a Sára Tkadlecová jsou v polovině olympijské regaty v Marseille ve třídě 49erFX na 11. místě. Finálový start zaručuje první desítka, na jejíž zisk mají české reprezentantky ještě závěrečných šest jízd. Windsurfařka Kateřina Švíková je zatím osmá. 

Japonci se vrací na gymnastický trůn

Japonští gymnasté vyhráli na olympijských hrách v Paříži soutěž družstev. Obhájci stříbrných medailí z Tokia zvítězili o pouhých 0,532 bodu nad Čínou, kterou předstihli až v závěrečném cvičení na hrazdě. Bronz získali Američané.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nepovedená hrazda Su Wej-teho připravila Čínu o gymnastické zlato
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 20:59

Ve streetu obhájil Japonec Horigome

Japonec Juto Horigome vyhrál v Paříži stejně jako před třemi lety v rodném Tokiu disciplínu street a stal se prvním skateboardistou v mladé olympijské historii, jenž obhájil zlato. Na stupně vítězů bývalého mistra světa doprovodili dva Američané: na stříbrnou pozici si z třetího místa v olympijské premiéře v Tokiu polepšil Jagger Eaton, bronz bral jeho krajan Nyjah Huston.

Čína slaví další dva triumfy

Čtvrté zlato pro výběr Číny zapsali skokané do vody z desetimetrové věže, soutěž v synchronizovaných skocích vyhráli Lien Ťün-ťie a Jang Chao. Pátý nejcennější kov pro Čínu přidal Šeng Li-chao, jenž vyhrál olympijskou soutěž ve střelbě ze vzduchové pušky. V Paříži tak získal už druhé zlato, když navázal na triumf ze smíšených týmů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam finále střelkyň ze vzduchové pušky
Dostupnost videa skončí: 05.08.2024 09:30
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články