Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Čína má další zlato, v synchronizovaných skocích ho získali Lien Ťün-ťie a Jang Chao

Čtvrté zlato pro výběr Číny zapsali skokané do vody z desetimetrové věže. Soutěž v synchronizovaných skocích vyhráli v Paříži Lien Ťün-ťie a Jang Chao. Druzí byli Britové Thomas Daley a Noah Williams, bronz brali Kanaďané Rylan Wiens a Nathan Zsombor-Murray.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Synchronizované skoky z věže vyhráli čínští mistři světa
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 23:57

Úřadující trojnásobní mistři světa Lien Ťün-ťie, Jang Chao vedli v osmičlenném finále od prvního ze šesti kol a vyhráli suverénně ziskem 490,35 bodu. Daley s Williamsem dostali 463,44 bodu a zopakovali stříbro z únorového MS v Dauhá, Wiens a Zsombor-Murray obdrželi 422,13 bodu.

"Byli jsme nervózní až do úplně posledního pokusu, až do konce jsme si nemohli být ničím jistí," uvedl třiadvacetiletý Lien Ťün-ťie. "Když jsme viděli, že Britové budou skákat přímo před námi, ocitli jsme se pod tlakem, protože to je skvělý pár. Ale nám se vedlo lépe a díky tomu jsme vyhráli," dodal celkově pětinásobný mistr světa.

Třicetiletý Daley, jenž debutoval na olympijských hrách v Pekingu 2008 jako čtrnáctiletý, sice neobhájil zlato z Tokia, jež vybojoval s Mattym Leem, ale radoval se už z páté olympijské medaile. Jeden z nejznámějších britských sportovců původně po Tokiu ukončil kariéru, po dvouleté pauze se ale ke sportu vrátil. Z pěti OH tak má ve sbírce zlato, stříbro a tři bronzy.

"Číňané byli naprosto skvělí, byli v neuvěřitelné formě. Všechny jejich skoky byly dokonalé," uvedl Daley, jenž začal společně s Williamsem trénovat teprve před devíti měsíci. "To, že jsem se během jednoho roku vrátil do soutěží, je něco, co jsem neočekával, že se mi podaří," řekl držitel 14 zlatých medailí z velkých akcí.

Zástupci favorizované Číny podle očekávání ovládli i druhou z osmi skokanských soutěží v Paříži. V sobotu zvítězily v synchronizovaných skocích z třímetrového prkna Čchang Ja-ni a Čchen I-wen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články