Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Obhájce zlata Lipták v trapu šestkrát minul. Myslím, že závod už je pryč, řekl zklamaně

První den kvalifikace v trapu na olympijských hrách v Paříži obhájci zlata z předchozích Her v Tokiu Jiřímu Liptákovi nevyšel. Český šampion minul šest terčů a jeho vyhlídky na účast v šestičlenném finále jsou minimální. Sám už v postup příliš nevěří.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lipták: Jsem zklamaný. Nevím, co jsem dělal za chyby
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 14:53

Mezi třiceti střelci českému reprezentantovi patří průběžně 27. místo. V tradičně vyrovnané brokařské soutěži před třemi lety se nepostupovalo ani se třemi minelami.

"Když vidím, jak ostatní trefují, tak si myslím, že závod už je pryč," poznamenal Lipták zklamaně.

Zatímco při olympijském triumfu v Tokiu dvaačtyřicetiletému Liptákovi ze 125 kvalifikačních terčů uletěl jediný, ve Francii má šest chyb na kontě už po 75 pokusech. Nevyšla mu zejména druhá položka, v níž minul čtyřikrát, po jedné chybě si připsal v první a poslední sérii.

"Nevím, co jsem tam dělal za chyby. Jestli jsem začal špatně zakládat a nevšiml jsem si, nevím," hledal těžko slova Lipták.

"Čtvrtý terč jsem minul, nedokázal jsem to pustit z hlavy. Hned se opakovala druhá chyba. Když máš v pěti terčích dvě chyby, střílí se ti blbě," podotkl ke špatné druhé sérii.

V úterý jsou na programu zbývající dvě položky po 25 terčích. Jako lídři pořadí do něj nastoupí Švéd Rickard Levin-Andersson a Australan James Willett, kteří minuli jediný terč.

Se dvěma chybami za nimi následuje dalších osm střelců včetně šampiona z Londýna 2012 Giovanniho Cernogoraze z Chorvatska či trojnásobného stříbrného olympijského medailisty Giovanniho Pelliela z Itálie. V případě bodové rovnosti po pěti kvalifikačních kolech rozhodne o šestici finalistů rozstřel.

Na prahu vyřazení je také Brit Matthew John Coward-Holley, který před třemi lety v Tokiu doplnil Liptáka a Davida Kosteleckého na stupních vítězů. Exmistr světa zatím předvedl jen o jednu trefu lepší výkon než obhájce zlata a patří mu 23. pozice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články