Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Velký páteční souhrn: Fuksa se dočkal olympijského zlata

Česko má druhé zlato z Her v Paříži. Zasloužil se o něj rychlostní kanoista Martin Fuksa, který po dominantním výkonu vyhrál závod na 1000 metrů. Sportovní lezec Adam Ondra obsadil po nepovedené první části finále kombinace šesté místo. Deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel skončil na pětistovce sedmý. 

Martin Fuksa
zdroj: Reuters

Fuksa získal suverénně zlato

Rychlostní kanoista Martin Fuksa je olympijským vítězem na kilometru. Podobně jako v dopoledním semifinále pláchl všem, i ve finále projel cílem na prvním místě a získal pro Česko třetí medaili na Hrách v Paříži. 

Rodák z Nymburku ve finále navázal na dominantní výkon z dopoledního semifinále. V boji o medaile se posunul do čela hned po startu a postupně si vypracoval až desetimetrový náskok. Ve finále zajel čas 3:43,16 a podruhé během jednoho dne vylepšil olympijské maximum na této trati.

O cenné kovy jel na jezeře ve Vaires-sur-Marne i deblkajak Jakub Špicar – Daniel Havel na pětistovce a obsadil sedmé místo.

Ondrovi se finále v boulderu nepovedlo a před obtížností je sedmý

Po třech letech svítí u Adama Ondry na olympijských hrách opět šestka. Český lezec vyrovnal ve francouzské metropoli umístění z Tokia a obsadil šestou příčku, když se po nevydařeném boulderu podělil o vítězství v obtížnosti s bronzovým Rakušanem Jakobem Schubertem.

Po první části finále kombinace, tedy boulderu, byl brněnský rodák na sedmé pozici a útok na medaili byl před obtížností pouze hypotetický. Přesto se Ondrovi dostal pod stěnou v Paříži velký aplaus. Olympijským šampionem se stal Brit Toby Roberts po překvapivém zaváhání do té doby suverénního Japonce Sorato Anraka.

Hejnová dostala své stříbro z Londýna

Bývalá atletka Zuzana Hejnová dostala olympijské stříbro z Londýna. Novou medaili místo původního bronzu z běhu na 400 metrů překážek obdržela v pátek v Paříži. Ceremoniálu v Parku šampionů se zúčastnily i nově korunovaná vítězka Lashinda Demusová z USA a Jamajčanka Kaliese Spencerová, která původně doběhla čtvrtá.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zuzana Hejnová o medailovém ceremoniálu v Paříži
Dostupnost videa skončí: 12.08.2024 15:29

Finále v moderním pětiboji bude bez Vlacha a Grycze

Finále moderních pětibojařů bude bez Martina Vlacha a Marka Grycze, kteří se v prvním semifinále nevešli do postupové devítky. Po nepovedeném základním kole šermu měl k pokračování v olympijské soutěži blíže Vlach, kterému nestačilo k postopu ani vítězství v závěrečné kombinaci běhu a střelby z laserové pistole. V semifinále A obsadil desátou pozici se ztrátou pěti sekund na finále, Grycz skončil čtrnáctý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih fotbalového finále Francie – Španělsko
Dostupnost videa skončí: 12.08.2024 21:23

Golfistky bojují v olympijském turnaji

Třetí kolo golfového turnaje bylo pro českou hráčku Kláru Davidson Spilkovou zatím tím nejpovedenějším, poprvé zahrála pod par hřiště a posunula na dělenou 32. pozici. Druhá česká hráčka Sára Kousková ovšem tak dobré kolo nepředvedla. Po výsledku +7 se propadla na 54. místo. O vedení se před závěrečným dnem dělí Novozélanďanka Lydia Koová se Švýcarkou Morgane Metrauxovou. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Davidson Spilková: Některé jamky jsem zachraňovala, ale dnes to šlo hezky
Dostupnost videa skončí: 12.08.2024 16:05

Závod dálkových plavců na 10 kilometrů vyhrál Rasovszky, Straka skončil dvacátý

Olympijským šampionem v závodu na deset kilometrů se stal maďarský dálkový plavec Kristóf Rasovszky. Český reprezentant Martin Straka obsadil se ztrátou sedmi minut 20. místo.

Sedmadvacetiletý Rasovszky zvítězil s náskokem 2,1 sekundy před Oliverem Klemetem z Německa. Pro bronz si v Seině doplaval další Maďar Dávid Betlehem, který za svým krajanem zaostal o 16,3 vteřiny.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr závodu mužů v dálkovém plavání na 10 kilometrů
Dostupnost videa skončí: 12.08.2024 10:11

Lavreyesen znovu nejlepší ve sprintu, madison vyhrály Italky. Rekord překonala Friedrichová

Na dráhařském velodromu padly další rekordy. Němka Lea Friedrichová vyhrála kvalifikaci sprintu v čase 10,029 sekundy. Dosavadní maximum vylepšila o 125 tisícin. Vítězství v madisonu putuje zásluhou Chiary Consonniové a Vittorie Guazziniové do Itálie. Harrie Lavreysen obhájil zlato v individuálním sprintu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Boj o zlato v individuálním sprintu mužů
Dostupnost videa skončí: 12.08.2024 19:17
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články