Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hejnové pogratuloval k bronzu hrdina Dlouhé míle Čenský

Praha - Atletce Zuzaně Hejnové, bronzové olympijské medailistce, se splnil jeden dávný sen. Třetí žena londýnského finále v běhu na 400 metrů překážek se chtěla sejít s jedním z hlavních hrdinů televizního seriálu Dlouhá míle Janem Čenským. Dnes se jí to splnilo, Čenský gratuloval české atletce k životnímu úspěchu.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Seriálem z atletického prostředí si běžkyně ze skupiny "Rychlý holky" krátily dlouhé chvíle během přípravy na sezonu. "My jsme se tím hrozně bavily," uvedla Hejnová. "Bylo hrozně vtipný, že na Strahově se vůbec nic nezměnilo. Šatny, tunel, všechno je tam stejné," porovnávala kulisy filmu s dnešní realitou na Stadionu Evžena Rošického, kde trénuje.

"Dlouhou míli jsem viděla mockrát, asi víckrát než ten svůj běh na olympiádě. Ten příběh byl také srdcervoucí, jak se tam předbíhali...," řekla Hejnová. "Vzpomněly jsme si na to často při tréninku a hlášky z filmu používáme dodnes."

Čenského pozvala na tiskovou konferenci nejen kvůli Dlouhé míli. "I ten princ v jeho podání hrál samozřejmě svou roli," doplnila s úsměvem.

Čenský pozvání rád přijal. "Když jsem se dozvěděl, že 'Rychlý holky' koukají na rychlý kluky, byl jsem moc potěšený a neváhal jsem," uvedl herec. "Když hází Barbora Špotáková, tak člověk zařve jen jednou, ale tady jsem řval skoro celou minutu," dodal.

Hejnová chce co nejrychleji pokořit národní rekord

Zuzana Hejnová ještě v letošní sezoně neřekla poslední slovo, v závěrečných třech mítincích Diamantové ligy by ráda zaútočila na svůj český rekord 53,26 sekundy. Před sezonou si dokonce nastavila cíl pokořit čas 53,07 sekundy. "Věřím, že mám na to zaběhnout český rekord," řekla Hejnová. "Finále v Londýně bylo už třetí čtvrtkou, ale když poběžím rovnou naplno jeden závod, ten čas může být zajímavý," věří.

Původního předsevzetí se tím však nevzdává. "I ten čas je reálný, ale bude záležet i na podmínkách. Když se vše sejde, není to určitě žádné sci-fi," míní. S možností pokořit hranici 53 sekund už byla opatrnější. "To je asi ještě kus práce přede mnou. Každý čas pod 54 vteřin se však počítá," uvedla Hejnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články