Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Salač měl v Indonésii v tréninku pád. Jasná moje chyba, litoval

Smůlu má zatím Filip Salač po přestupu do kategorie Moto2. První závod v Losailu skončil po nadějných časech v tréninku jeho pádem a trénink před druhou Velkou cenou v Indonésii jedinému českému závodníkovi ve světovém šampionátu silničních motocyklů také nevyšel. Na okruhu Mandalika po pádu hned v prvním kole druhého tréninku poškodil motorku a obsadil až poslední 30. místo.

V Indonésii český motocyklista absolvoval první trénink celý na mokrých pneumatikách, protože na osychající trati nechtěl příliš riskovat. Druhý trénink si Salač pokazil hned v úvodu, navíc poškodil motorku a dlouho čekal v depu, než ji mechanici opraví.

"Druhý trénink byl suchý, ale udělal jsem chybu hned v prvním kole, kdy jsem na brzdách najel na čáru a upadl jsem. Jasná moje chyba. Musel jsem jet do boxů, protože jsem měl úplně ohnuté řídítko. Mechanici strávili docela dost času výměnou, protože je tam hodně čudlíků a ty byly také poškozené," popsal v tiskové zprávě Autoklubu ČR.

Po pádu pilot týmu Gresini Racing litoval, že přišel o nejdůležitější úvodní kola. "Nejhorší, co se jezdci může stát, je spadnout v prvním kole. Pak absolutně nevěří ani trati, ani motorce," dodal. Na nejrychlejšího motocyklistu Brita Jakea Dixona ztratil téměř tři sekundy. Po sobotní kvalifikaci se GP pojede tradičně v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články