Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Při závodech na počítači Abt podváděl, byl diskvalifikován a dá deset tisíc eur na charitu

Podvádět se nemá. To už asi nyní ví i německý automobilový jezdec Daniel Abt. Ten v počítačové verzi závodu formule E, v němž účastníci seriálu soupeří během koronavirové pandemie, nechal místo sebe závodit profesionálního esportového hráče Lorenze Hörzinga, který dojel v nedělním virtuálním závodu na berlínském letišti Tempelhof třetí. Když se podvod provalil, přišla diskvalifikace. Abt přišel o všechny body z předchozích čtyř závodů a musí zaplatit 10 000 eur (272 000 korun) charitativní organizaci podle vlastního výběru.

Formule E
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Abt se omluvil za to, že si "povolal pomoc zvenčí". "Nebral jsem to dost vážně. Vím, že můj prohřešek zanechává hořkou pachuť, ale nemyslel jsem to zle," uvedl sedmadvacetiletý Němec, který v šampionátu formulí s elekromotorem vybojoval dvě vítězství a několik dalších umístění na pódiu.

Ve virtuálních závodech na simulátoru se mu zatím moc nedařilo, a když tentokrát bojoval s nejlepšími, vzbudil podezření u soupeřů. "Z toho fakt nemám radost, protože s tím autem nejel Daniel. Všechno zkazil," zlobil se Belgičan Stoffel Vandoorne, který obsadil druhé místo za Britem Oliverem Rowlandem. Po Abtově diskvalifikaci skončil třetí bývalý pilot formule 1 Němec Pascal Wehrlein, který esportový šampionát vede.

Jezdci svou účastí v Race at Home Challenge pomáhají dětskému fondu UNICEF.

Je nám líto, video expirovalo.
Abt v závodě formule E za sebe nechal hrát profesionálního hráče, dostal pokutu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články