Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Druhý závod virtuální MotoGP ovládl Bagnaia. Zapojil se i Rossi. Jsem na to ale starý, řekl

Na závodění na reálné trati zatím mohou kvůli koronaviru zapomenout, tak pokračují alespoň virtuálně. Druhý závod v počítačové hře MotoGP, který se jel tentokrát na rakouském Red Bull Ringu, ovládl Ital Francesco Bagnaia. Na stupně vítězů ho doprovodili stejní závodníci jako při premiéře před dvěma týdny, jen v jiném pořadí: druhý byl Maverick Viňales a třetí jeho španělský krajan Álex Márquez, který na úvod triumfoval ve virtuálním Mugellu.

Valentino Rossi
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vincent Thian

Na stupně vítězů vystoupali stejní tři závodníci jako při premiéře před dvěma týdny, jen v jiném pořadí: druhý byl Maverick Viňales a třetí jeho španělský krajan Álex Márquez, který na úvod triumfoval ve virtuálním Mugellu.

Bagnaia odstartoval do čtrnáctiminutového závodu z první pozice, o kterou sice přišel, ale vedoucího Viňalese zpomalila nehoda v sedmém kole a italský jezdec se nakonec do čela dokázal vrátit. Márquez obsadil třetí místo po souboji s bratrem Marcem, jenž je úřadujícím mistrem světa "reálné" královské třídy MotoGP. Slavný Ital Valentino Rossi, který úvodní závod vynechal, dojel sedmý. "Na tenhle typ závodění jsem asi už moc starý," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Poprvé i s Rossim. V druhém virtuálním závodu MotoGP byl nejrychlejší Bagnaia

MotoGP spustila v době zdravotních a cestovních omezení závody s ovladači v ruce krátce po formuli 1. Ve skutečném MS začali jezdci v nižších třídách Moto2 a Moto3 včetně Filipa Salače podle plánu 8. března v Kataru, ale další závody pak byly odloženy. MotoGP na start sezony čeká a ještě dlouho bude; jako první by se nyní měla jet 21. června Velká cena Německa.

Do světa esportu se vydala také automobilová série IndyCar. Počítačový závod na oválu v Michiganu vyhrál francouzský pilot Simon Pagenaud, loňský vítěz věhlasných 500 mil v Indianapolis.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články