Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Na Markétě se dařilo nejlépe Australanu Holderovi, Milík nestartoval

Bez české účasti proběhla finálová jízda jubilejního 50. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka. Na stadionu Markéta v deštivém finále triumfoval australský jezdec Chris Holder. Třetí dojel Slovák Martin Vaculík. Z Čechů na tom byl nejlépe sedmý Josef Franc. Ve startovním poli po svém pádu na Zlaté přilbě scházel Václav Milík. 

Je nám líto, video expirovalo.
Finále 50. Memoriálu Luboše Tomíčka

Holder prožil na břevnovském oválu skvělý večer a nezastavil ho ani déšť, jenž s blížícím se finále nabíral na intenzitě. Porazit ho dokázal pouze pátý Dán Peter Kildemand v desáté rozjížďce. Ve finálové jízdě využil Holder startovní pozice na vnitřku oválu a navázal na loňský triumf krajana Maxe Frickea, jenž letos nestartoval.

Za ním svedli skvělý souboj o druhou příčku Emil Sajfutdinov s Vaculíkem, jenž vyhrál svá úvodní tři vystoupení a byl nejdéle neporaženým závodníkem. Úspěšnější v této přetahované byl nakonec Rus, který na Markétě před devíti lety senzačně vyhrál Grand Prix České republiky. Až za Vaculíkem dojel trojnásobný světový šampion Dán Nicki Pedersen.

Memoriál Luboše Tomíčka, mezinárodní závod na ploché dráze v Praze:

1. Ch. Holder (Austr.), 2. Sajfutdinov (Rus.), 3. Vaculík (SR), 4. N. Pedersen, 5. Kildemand (oba Dán.), ...8. Franc, 12. Krčmář, 13. Smetana, 14. Kvěch, 16. Škurla (všichni ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články