Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Najde po osmi letech Tomíčkův memoriál českého vítěze? Startuje jubilejní ročník

Pětice pravidelných účastníků Grand Prix i tři nejlepší čeští plochodrážníci by se měli představit v jubilejním 50. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka v Praze. Stejně jako v minulých letech pořadatelé oslovili i vítěze Zlaté přilby, kterým se v neděli v Pardubicích stal Australan Jason Doyle, ten však na startu nebude. Přímý přenos vysílá od 18:55 web ctsport.cz, od 20:15 pak také ČT sport.

České barvy budou na Markétě pravděpodobně hájit Václav Milík, Eduard Krčmář a Josef Franc, v GP startují Rus Emil Sajfutdinov, Dán Nicki Pedersen, Martin Vaculík ze Slovenska, Matěj Žagar ze Slovinska a Australan Chris Holder, jenž obsadil místo vyhrazené původně pro Doylea.

Milík s Pedersenem ale měli v nedělní Zlaté přilbě v semifinále nepříjemný pád a jejich start je nejistý. "Je mi blbě a moc si toho nepamatuju. Dostal jsem do hlavy trochu větší ránu," řekl v neděli Milík, jenž navzdory karambolu finále v Pardubicích absolvoval a obsadil třetí místo.

Vloni vyhrál Australan Max Fricke, který letos ve startovní listině chybí. Na domácího vítěze čekají pořadatelé od roku 2010, před osmi lety byl nejlepší Matěj Kůs.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články