Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Musím se připravit, že dostanu ránu, říká Enge a chystá se na další výzvu

Jako první a dosud jediný Čech startoval v mistrovství světa formule 1, jezdil vytrvalostní závody aut, zkusil si třeba i Rallye Dakar. Teď se Tomáš Enge chystá na novou výzvu za volantem superbuggy v mistrovství Evropy v autokrosu. Závod mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově můžete sledovat v neděli od 14:30 v přímém přenosu na ČT Sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Enge se chystá otestovat i autokros

Enge prožije svoji autokrosovou premiéru o víkendu na trati v přerovském Údolí mamutů. Přestože se představil už ve třiceti různých šampionátech a mnoha závodních autech, autokrosová bugina ho silně láká.

"Je to neskutečný. 700 koní, 700 kilo, je to formule jedna na čtyřech kolech s náhonem na čtyři kola, furt to jezdí bokem po té šotolině. Bude to něco pro mě, co já mám rád – jezdit smykem – bude to velká výzva," konstatoval natěšený Enge.

Ten se chystá na novou disciplínu, v níž je hodně kontaktů se soupeři a dochází v ní k mnoha kolizním situacím.

"Ještě nejsem připraven, že by mi mohl někdo dát ránu. Ale tím, že mi lidi hodně říkají, že to je kontaktní sport, tak se na to musím připravit. Takže, nemyslím si, že bych někomu ránu dal, rozhodně ne chtěnou, ale tím, že to je kontaktní sport, tak se tyhle věci stávají, takže se to může stát i mně," uvažuje závodník nahlas.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články