Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Cesty Doviziosa a tovární Ducati se rozcházejí, Ital v týmu po sezoně končí

Italská stáj Ducati oznámila během aktuálně probíhajícího závodního víkendu MotoGP ve španělské Barceloně, že sedmiletá spolupráce s domácím pilotem Andreou Doviziosem letošní sezonou končí. O tom, jaká bude Italova budoucnost v továrním týmu, se již pár dní hovořilo, dnešní oficiální oznámení ale bylo překvapivé. Jeho náhradník pro rok 2021 zatím představen nebyl.

Andrea Dovizioso na ducati
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Vincent Guignet

Vicemistr světa MotoGP z minulých tří sezon Andrea Dovizioso skončí po sezoně u Ducati, za kterou jezdí od roku 2013. Italský motocyklový závodník se s týmem nedohodl na podmínkách nové smlouvy a obě strany konec spolupráce oznámily nečekaně před dnešní kvalifikací na Velkou cenu Rakouska.

Manažer týmu Ducati Davide Tardozzi přitom v pátek uvedl, že rozhodnutí o Doviziosově budoucnosti padne až po dvou závodech v Rakousku. Čtyřiatřicetiletý italský jezdec, jenž je údajně dlouhodobě nespokojený se svým finančním ohodnocením, se však rozhodl případná jednání o pokračování ukončit. "Cítí se teď mnohem lépe, když se rozhodl," řekl jeho manažer Simone Battistella.

Bývalý mistr světa nejslabší kategorie do 125 ccm Dovizioso vyhrál na ducati 13 Velkých cen a v minulých třech sezonách nestačil v konečném hodnocení jen na suveréna Marca Márqueze ze Španělska. V MotoGP chce pokračovat, nicméně vzhledem k obsazení jezdeckých pozic je jeho jedinou možností Aprilia, jež očekává vyřešení dopingového případu Andrey Iannoneho.

V Ducati by mohl Doviziosa nahradit jeho krajan Francesco Bagnaia, spekuluje se také o návratu bývalého šampiona Jorgeho Lorenza ze Španělska. Druhého jezdce Ducati oznámila už o něco dříve. Bude jím Australan Jack Miller, aktuálně závodící v satelitním týmu Ducati Pramac Racing. V týmu vystřídá současného druhého italského jezdce Danila Petrucciho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články