Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kopecký vyhrál úvodní zkoušku, Sordo dojel až jedenáctý

Za sedmým triumfem na Barum rallye úspěšně vykročil tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Hlavní favorit soutěže, která je vedle českého šampionátu i součástí mistrovství Evropy, vyhrál v pátek v noci ve Zlíně úvodní městskou rychlostní zkoušku. Největší hvězda ve startovním poli Španěl Daniel Sordo odstartoval až jedenáctým časem. Člen továrního týmu Hyundai ztratil na Kopeckého i kvůli defektu přes deset sekund.

Jan Kopecký zdraví příznivce ve Zlíně
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Průběžně druhý je Rus Alexej Lukjaňuk. Vedoucí muž kontinentálního šampionátu zaostal za Kopeckým o 2,1 sekundy. Třetí je Václav Pech, jenž byl o dalších 1,7 sekundy zpět. V elitní desítce se z domácích jezdců drží sedmý Roman Odložilík, za kterým následují Miroslav Jakeš, Martin Březík a Filip Mareš.

Rallye dnes pokračuje osmi rychlostními zkouškami a mělo by je provázet proměnlivé počasí s deštěm. "Jelikož jsme nevyhráli kvalifikaci, tak bych byl rád, aby bylo sucho. To pravděpodobně nebude, takže doufáme, že se nám podaří vždy zvolit správné pneumatiky a předvedeme to nejlepší," řekl Kopecký, šampion předchozích tří ročníků soutěže.

Nad počasím a volbou pneumatik již přes startem přemýšlel také Sordo, který by také uvítal sucho. "Mohl bych si pak rallye více užít, takhle to bude ještě složitější. Řada domácích jezdců má se zdejšími tratěmi velké zkušenosti a dva průjezdy na dokonalé napsání rozpisu jsou málo," konstatoval šestý muž průběžného pořadí mistrovství světa.

Barum Czech rallye Zlín, závod seriálu mistrovství Evropy a mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkouše:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 7:07,2, 2. Lukjaňuk, Arnautov (Rus./Ford Fiesta R5) -2,1, 3. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -3,8, 4. Grjazin, Fjodorov (Rus./Škoda Fabia R5) -5,6, 5. Yates, Edmondson -6,5, 6. Ingram, Whittock (všichni Brit./Škoda Fabia R5) -7,4, 7. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -8,5, 8. Jakeš, Machů (Škoda Fabia R5) -8,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články