Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sordo se radil o Barum rallye s kolegy. Říkali mi, ať sem nejezdím, smál se

Největší jméno Barum rallye je připraveno na start. Španěl Daniel Sordo se pokusí utnout nadvládu šestinásobného vítěze Jana Kopeckého. Na zlínském podniku pojede tovární jezdec Hyundaie s vozem kategorie R5, se kterým ještě nikdy nestartoval. Soutěž, která je součástí mistrovství Evropy, je pro něj výzvou. Vstupy z Barum rallye odvysílá živě po celý víkend ČT sport.

Španělský jezdec Daniel Sordo
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Vozy kategorie WRC a R5 jsou jiné, to je jasné. Mají odlišné motory, jiný výkon a tak dále. Zvyknout si na nový vůz bude to nejtěžší. Je ale fajn jej řídit a vyzkoušet si něco jiného," řekl Sordo před pátečním večerním startem.

Sordo letos jel šest závodů světového šampionátu a v průběžném pořadí je šestý. Startu v mistrovství Evropy se nebránil. "Přišlo za mnou vedení týmu, co bych říkal tomu, kdybych zkusil nějaký start s vozem R5. Řekl jsem OK, pojedeme tam a ukážeme jeho přednosti. Užijeme si to," uvedl pětatřicetiletý Španěl.

S vozem Hyundai i20 R5 v červnu startoval i jeho týmový kolega Thierry Neuville a ovládl belgickou Ypres rallye. Právě aktuální lídr mistrovství světa Neuville i další člen továrního týmu Andreas Mikkelsen v minulosti ve Zlíně několikrát startovali. "Jasně, že jsme se o tom spolu bavili. A co říkali? Hlavně tam nejezdi," smál se Sordo.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopeckého schopnosti na Barum Rallye prověří Dani Sordo

O tom, že jej čeká náročná rallye, nepochybuje. "Vím, že to nebude jednoduché. Je tady hodně jezdců, kteří se zdejšími specifickými podmínkami mají zkušenosti. Jako třeba tady Honza," otočil se na vedle sedícího Jana Kopeckého. Tovární jezdec Škody zlínskou rallye vyhrál již šestkrát a je opět hlavním favoritem. "Bude to výzva," řekl Sordo.

Co jej čeká, poznal již při seznamovacích jízdách, kdy si mohl trať projet civilním autem. "Je tady hodně pěkných erzet, ale cesty jsou uskákané, rozbité. Jede se na asfaltech různé kvality a hlavně v lesích je to náročné. Dva průjezdy jsou málo na to, aby se dalo vše pořádně napsat," prohlásil rodák z Puente San Miguel.

I tak ale chce vyhrát. "Předvedu to nejlepší a uvidíme. Každopádně bych byl radši, kdyby bylo sucho, za deště to bude těžší," dodal Sordo. Ve Zlíně vydatně pršelo už v pátek odpoledne a déšť se očekává i o víkendu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články