Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ježek přišel o slavné Le Mans. Peníze ubudou asi o třetinu, propočítává

V těchto dnech měla vrcholit příprava na jeden z vrcholů jeho jezdecké kariéry. Slavný čtyřiadvacetihodinový závod ve francouzském Le Mans se ale přesunul až na září. Nyní tedy motocyklista Ondřej Ježek trénuje v domácí posilovně a minimálně do července to tak zůstane.

Motocyklový závodník a expert Ondřej Ježek
zdroj: Facebook Ondřeje Ježka

Nebyl jediným českým účastníkem. Karel Hanika plánoval start na yamaze s Marvinem Fritzem, Niccolou Canepym a Brocem Parkesem. Dominik Jůda pak měl utvořit posádku s Martinem Choyem a Bálintem Kovácsem.

"Peníze ubudou, myslím si, že se bude jednat zhruba o jednu třetinu. Pro mě osobně to znamená, že budu asi nucen více trénovat sám na kole než jet třeba na nějaké soustředění," řekl jezdec, který měl závodit za stáj Team ERC Endurance.

Je nám líto, video expirovalo.
Motocyklista Ježek přišel o vrchol sezony a trénuje doma

A nedostatek peněz je cítit i v ostatních týmech mistrovství světa vytrvalostních závodů. "Je možné, že to startovní pole trochu prořídne. Pevně věřím, že to nebude případ našeho týmu," prohlásil brněnský jezdec Ježek.

Na závodní Ducati teď nemůže ani trénovat. A to i kdyby ji německý tým poslal na brněnský okruh. Ke každému vyjetí z boxu je totiž potřeba technik z italské továrny, který dorazit nemůže.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články