Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ledecká a spol. Super-G nepojedou ani v neděli, ve Svatém Mořici hrozí laviny

Počasí zrušilo oba víkendové závody Světového poháru sjezdařek ve Svatém Mořici. Na startu superobřích slalomů měla být i česká reprezentantka Ester Ledecká. Pořadatelé nejdříve ráno kvůli přívalům nového sněhu a silnému větru zrušili sobotní závod a později navečer i ten nedělní. 

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Eibner-Pressefoto/EXPA/G

Dnešní superobří slalom měl být prvním rychlostním závodem v sezoně, lyžařky dosud absolvovaly dva slalomy, jeden obří slalom a také jeho paralelní variantu. Olympijská vítězka Ledecká je ve švýcarském středisku jedinou českou reprezentantkou ve startovní listině.

Trenér české jezdařky Tomáš Bank kometnoval pro ČT situaci ve Svatém Mořici přímo z místa: "Je tu spousta sněhu, odhazujeme ho z aut. Dneska nemá ani cenu jít na svah trénovat. Ale Ester je v dobré náladě poté, co se jí poslední tréninky povedly," vysvětloval. A předpověď neviděl už v sobotu dopoledne dobře. "Mělo by být pořád stejné počasí," řekl. 

Večer přišla zpráva, že měl pravdu. Kvůli nebezpečí lavin byl zrušen i nedělní - druhý superobří slalom Světového poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká a spol. ve Sv. Mořici nevyjedou

Mezinárodní lyžařská federace zrušila nedělní závod poté, co byly z bezpečnostních důvodů uzavřeny sjezdovky. "Úřady se po přívalu nového sněhu a zvýšeném nebezpečí lavin rozhodly uzavřít sjezdovky. Proto jsme museli zrušit i zítřejší závod," uvedla federace na sociální síti Twitter. Zatím neupřesnila, jestli bude pro zrušené závody hledat nový termín.

Dnešní superobří slalom měl být prvním rychlostním závodem v sezoně. Lyžařky dosud absolvovaly dva slalomy, jeden obří slalom a také jeho paralelní variantu. Olympijská vítězka Ledecká byla ve švýcarském středisku jedinou českou reprezentantkou ve startovní listině.

Další zastávkou Světového poháru lyžařek bude příští víkend francouzský Courchevel, kde na závodnice čekají dva obří slalomy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články