Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ledecká bude poprvé na startu paralelního obřího slalomu v lyžování, favoritkou je Vlhová

Disciplínu paralelního obřího slalomu zná dobře ze snowboardu, v lyžování ji ale čeká premiéra. Ester Ledecká naskočí do dalšího dílu Světového poháru, tentokrát v rakouském středisku Lech/Zürs. Představí se i Martina Dubovská, která se ve víkendových slalomech v Levi blýskla dvanáctým a desátým místem. Přímý přenos závodů sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz – kvalifikaci od 10:00 a finále od 17:40.

Ester Ledecká
zdroj: ČT4/AP autor: Alessandro Trovati

Ledecká si není úplně jistá, zda v Rakousku dokáže zúročit zkušenosti ze snowboardu. "Zatím v trénincích, kterých jsem měla docela málo, se mi tam dost pletla ta druhá lyže a ty hůlky," prohlásila se smíchem dvojnásobná olympijská vítězka z Pchjongčchangu.

"Mysleli jsme si v týmu, že budu rychlá na startu, že tam mám tu reakci naučenou ze snowboardu. Ale zjistili jsme, že jsem zdaleka nejpomalejší z těch, s kterými jsme trénovali. Takže mám určitě co dohánět a uvidíme, jestli se podaří něco dobrého zajet," řekla Ledecká, která sezonu SP zahájila 20. místem v obřím slalomu v Söldenu.

Zatím se hodlá soustředit na dopolední kvalifikaci a ráda by se probojovala do podvečerního finále pod umělým osvětlením. "Bylo by skvělé být mezi 30 nejlepšími, ale tréninku bylo málo. Na sněhu jsem skoro každý den, ale dělám dva sporty," připomněla. "Brány jsou tady hodně blízko u sebe, je to vlastně takový slalom na obřačkách. To bude vyhovovat specialistkám na točivé disciplíny, to já bohužel zatím nejsem, ale budu bojovat," slíbila Ledecká.

V Lech/Zürs se nepředstaví americká lyžařka Mikaela Shiffrinová, která dala přednost tréninku. Ve víkendových slalomech v Laponsku obsadila druhé a páté místo, oba závody vyhrála její největší rivalka v této disciplíně Petra Vlhová ze Slovenska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články